Israel ud af Gaza mens beskydning med raketter fortsætter

Israel har nu til morgen trukket dets tropper ud af Gaza-striben på militæroperationens 29. dag, men kort inden en tre-dages våbenhvile trådte i kraft kl. 8 afskød Hamas en byge af raketter mod Jerusalem-området og det sydlige og centrale Israel.

En højtstående militær kilde siger, at hæren har ødelagt 32 kendte terrortunneller, og at operationens mål er blevet opnået.

Soldaterne forlod Gaza, mens raketbeskydningen fortsatte. Kort før kl. 8 var der advarselssignaler om raket-ild mod israelske bebyggelser nær grænsen og mod Ashdod, Ashkelon, Kiryat Malahi, Gan Yavne, Ma’ale Adumim, Shfela-området, Beersheba, Rishon LeZion og Rehovot.

17 raketter blev afskudt mod Israel. To blev opfanget over Kiryat Malahi, en over Beersheba, to over Ashdod og en over det centrale Israel.

Splinter fra en nedskudt raket er blevet fundet på en hovedfærdselsåre, Hebron Gaden i Jerusalem, en kilometer fra min bopæl. To andre raketter faldt ned i Jerusalem-området.

En raket ramte et hus i Bet Sahur, nær Betlehem.

Før våbenhvilen lukkede Israels Lufthavnsmyndighed det israelske luftrum af bekymring for beskydning, inden våbenhvilen skulle træde i kraft. Der blev ikke afskudt raketter mod Tel Avivs Ben Gurion lufthavn, men 19 flyvninger blev forsinkede.

Såvel Israel som Hamas er gået ind for det egyptiske våbenhvileinitiativ, som betinger sig yderligere drøftelser, der skal finde sted i Kairo for at prøve at opnå en permanent ordning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En politisk kilde i Israel siger:
– Israel støtter det egyptiske initiativ, Israel ønskede en våbenhvile uden forhåndsbetingelser. Idag var det slut med ødelæggelsen af tunneller.

En senior israelsk militær kilde udtaler:
– Vi vil ikke frigøre tropperne. De vil være i felten uden for Gaza-striben. Hvis Hamas åbner ild, vil vi besvare den.

Israels militær oplyser, at under operationen “Protective Edge” (“Beskyttende Kant”) angreb militæret 4000 terroristmål og dræbte 900 terrorister. 82.000 soldater af reserven blev indkaldt. Der er en følelse hos soldaterne, at Israel har haft succes.
– Vi har grund til at tro, at der vil blive opnået ro takket være vore operationer, siger denne kilde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det israelske sikkerhedskabinet skal mødes idag for at drøfte det egyptiske våbenhvile-forslag og Israels næste skridt…