Politi dræber teorrorist ved angreb i Jerusalem

Terroren vendte i dag tilbage til Jerusalem, da en mand i en traktor ramte en fodgænger, en bus og en bil i Jerusalems centrum i dag. Selv blev manden dræbt af politiet, da han sad bag rattet. Traktoren væltede bussen midt på kørebanen.

Redningstjenesten “Røde Davidsstjerne” (svarer til Røde Kors) fik en meddelelse kl, 13.35 om, at en traktor havde ramt en fodgænger og en tom bus. Tre personer blev sårede, en af dem kritisk. Redningsfolkene behandlede en 25-årig mand og den 45-årige buschauffør.

Et øjenvidne ved navn Motti siger: – Pludselig hørte jeg et brag og så en bus væltet om på gaden. Så hørte jeg tre skud og forstod, at de gjaldt manden i traktoren. Han var blevet dræbt. Der var kaos.

Angrebet har øget spændingen i Jerusalem. Tidligere i dag var der sammenstød nær Mughrabi-broen mellem stenkastende maskerede unge arabere og politiet.

Der har før været en række episoder, hvor traktorer er blevet brugt til terrorangreb i Jerusalem.
I 2009 prøvede en traktor at ramme en bus på Menahem Begin Boulevarden. Terroristen blev skudt af politiet. I oktober 2013 blev en palæstinenser dræbt, efter at han havde kørt en traktor gennem indgangen til en militærbase nord for Jerusalem.