Dansk par skal undervise etiopere efter ’børnemetoden’

Cecilie og Thomas Kofoed Holm
Cecilie og Thomas Kofoed Holm

Cecilie og Thomas skal hjælpe bibelskoleelever med at få mere ud af undervisningen.

Den 30. august rejser Cecilie og Thomas Kofoed Holm fra København for at blive volontører for Promissio i Etiopien. De skal i tre eller fire måneder træne engelsk med etiopiske bibelskoleelever.

Ægteparret Cecilie og Thomas Kofoed Holm er begge 27 år og bor i København. Hun er i gang med at uddanne sig som audiologopæd, og han er uddannet bygningsingeniør.
I efteråret 2014 skal parret være volontører hos Promissios partner, Mekane Yesus Kirken i Etiopien.

Engelsk er en udfordring

Cecilie og Thomas kommer til at bo i Hawassa by, knap 300 km fra hovedstaden Addis Abeba i det sydlige Etiopien. Her skal de træne engelsk sprog med eleverne på Mekane Yesus Kirkens missions- og bibelskole på Tabor Evangelical College.
Eleverne går på skolen for at dygtiggøre sig til deres tjeneste som evangelister i Mekane Yesus Kirken eller som missionærer udsendt til tjeneste i andre kulturer end deres egen, i Etiopien eller i udlandet.
Engelsk er et vigtigt redskab for skolens elever, fordi al undervisningen foregår på det sprog. Det er nemlig et krav fra de myndigheder, der har til opgave at godkende den akademiske standard i undervisningen på missionsskolen.
Samtidig er det desværre sådan, at mange af eleverne har for dårligt kendskab til det engelske sprog, fordi de kommer fra landområder, hvor niveauet i skolerne ikke er særlig højt.

’Børnemetoden’

Cecilie og Thomas kommer til at træne engelsk med eleverne efter en metode, der hedder Growing Participator Approach.
Det er en meget praktisk metode, der minder om den måde, børn lærer deres modersmål på. I stedet for teoretisk klasseundervisning skal eleverne opleve og tage del i hverdags-situationer, hvor målsproget anvendes naturligt.
Det danske volontørpar får i første omgang en grundig indføring i metoden på Mekane Yesus Kirkens sprogskole, Joint Language School i Addis Ababa, hvor de skal tilbringe de første to uger af deres ophold i Etiopien.
Cecilie og Thomas Kofoed Holm har foreløbig visum til tre måneders volontørtjeneste i Etiopien. De håber dog at kunne få deres visum forlænget til i alt fire måneders ophold, oplyser kommunikationssekretær og fundraiser Marianne Bach fra Promissio.
Bodil