Fra drømmeverden til det virkelige eventyr

s15_bnBibliotekarenAnmeldt af
Bjarne Nederby Jessen

Som anmelder kan man godt vige lidt tilbage, når man møder en bog med en forside, der signalerer ”altmodisch”.

Kvinden på forsiden af ”Bibliotekarens virkelige eventyr” får én til at tænke på de gamle tyske porcelænsdukker – og hun, Alice, var vel også en ”porcelænsdukke”. Overbeskyttet præstedatter. Bibliotekar med næsen i bøgerne – altid, dog mest i de romantiske kærlighedsromaner, som taget ud af et hvilket som helst ugeblad og med et indhold, der ligger langt fra den virkelige verden. Hun kendte intet til livet. Hun levede nærmest for at læse bøger dag og nat om opdigtede personer, der heller ikke levede i den virkelige verden.
Bogen foregår i 30’erne i USA, den store depression giver problemer, og Alice rammes af bibliotekets nedskæringer. Hun har i tiden op til været i gang med at indsamle bøger til de fattige i bjergene i Kentucky. Nu tager hun selv af sted med bøgerne og bliver hvirvlet ind i virkeligheden, men samtidig bliver hun helten i en ugebladsroman og får mange ting til at falde i hak i det lille, ludfattige samfund – og hun finder også kærligheden.
Der er tale om en trivialroman med masser af spænding og romantik og vigtigst af alt, så bæres flere af personerne igennem på grund af en stærk gudstro – og det er det mest autentiske i den roman.

 Lynn Austin: Bibliotekarens virkelige eventyr
463 sider • 249 kr. 
Scandinavia