Israel har ødelagt alle angrebs-tuneller i Gaza

Det israelske militær har ødelagt alle de 32 angrebstunneller, der førte fra Gaza-striben ind i Israel. Man har hermed smadret Hamas’ “flagskib-projekt”, som det tog år at opføre, siger den øverstkommanderende over Israels Sydkommando, general Sami Turjeman.

– Operationens resultater vil vise sig, og hvis kamphandlinger begynder påny, vil tropperne, der nu er trukket tilbage til en linje uden for Gaza, være parat til at handle, sagde han.
Vi har allerede ødelagt skakterne på Gaza-siden og vil fortsætte med at ødelægge dem på Israel-siden, sagde Turjeman.

Ifølge den israelske militære talsmand, oberstløjtnant Peter Lerner, har Israel ødelagt 3000 raketter tilhørende Hamas og Islamisk Jihad. 3300 raketter er blevet afskudt mod Israel, men det menes, at der stadig er 3000 raketter tilbage i arsenalet.

Det israelske sikkerhedskabint har drøftet Israels stilling til forhandlingerne i Cairo om at opnå en forlænget våbenhvile.
Det israelske forhandslingsteam, der skal have indirekte forhandlinger gennem egyptiske mæglere, omfatter chefen for Shin Bet-efterretningstjenesten, Yoram Cohen, Amos Gilad fra forsvarsministeriet og statsminister Benyamin Netanyahus udsending, Yitzhak Molho.

Efter at tunnel-truslen er blevet neutraliseret og Hamas’ raket-kapacitet væsentligt reduceret, vil Israel insistere på, at der oprettes en mekanisme til at sikre, at Hamas ikke bliver i stand til at genopruste ligesom efter afslutningen af tidligere militæroperationer.