Simon voksede op i en sekt

s19_stor_simonSimon Schytt voksede op i en ’kristen’ sekt, hvor der blev tegnet et billede af en Gud, som aldrig var tilfreds med ham. Han forlod sekten og levede et liv med stort alkoholmisbrug og voldsomme selvmordstanker – før den sande Gud en dag overvældede ham med en dyb kærlighed.

Simon hadede Gud, men troede samtidigt ikke på ham. Han ville ikke have noget at gøre med en gud, som aldrig var tilfreds med ham. Heldigvis viste Gud sig at være helt anderledes.

– Det kan ikke være rigtigt, at man skal igennem helvede på jord for at komme i himlen! udbrød Simon over for sin søster.
Det var kulminationen på en masse frustration, som alt sammen begyndte, da Simon var 15 år gammel.
Han var vokset op i en lille sekt, som kaldte sig kristne, men som havde et forvrænget forhold til Gud. (Simon ønsker ikke navnet frem på sekten, som er meget lille og ukendt for de fleste læsere. red.).
De mente, at fordi Jesus kunne leve et syndfrit liv, så kunne vi også gøre det. I praksis førte holdningen dog til stor skyldfølelse og fordømmelse:
– Den gud, jeg lærte at kende, var en gud som aldrig var tilfreds med mig og altid ventede på at slå mig i hovedet, når jeg syndede. Jeg kæmpede med nogle ting i mine teenage-år, hvor jeg i flere år bad Gud om hjælp, men jeg fik den aldrig, forklarer Simon.

Hadede Gud

Frustationen og fordømmelsen voksede i ham, indtil han som 15-årig forlod kirken:
– Jeg forlod kirken, troen og Gud i vrede, jeg hadede Gud over alt på jorden!
I mange år levede han et liv, som så mange andre danskere gør det; uden hensyntagen til Gud i hverdagen.
Men for 5 år siden begyndte mange års traumer og undertrykte følelser at komme op til overfladen. Simon kunne ikke længere undertrykke de mange følelser fra sin svære og spændingsfyldte opvækst:
– Mit liv gik ned i et sort hul på et halvt år. Jeg var ude et sted, hvor jeg ikke længere havde lyst til at leve, og jeg overvejede at tage mit eget liv, siger Simon og fortsætter:
– Jeg kom ind i et alkoholmisbrug og var nået et punkt, hvor jeg var ligeglad med alt. Jeg begyndte at drikke i hverdagen og købte nogle gange den første øl på vej hjem fra arbejde.

Viste kærlighed og respekt

Samtidig med at Simons liv begyndte at krakelere, var han begyndt at se mere til sin søster og svoger, som også havde forladt sekten og nu kom i en frikirke.
– De mødte mig med kærlighed, respekt og anerkendelse, som jeg ikke havde mødt fra nogen andre i den kirke, som jeg voksede op i.
Simon og søsteren talte ofte sammen om deres oplevelser i sekten. De havde mange af de samme følelser og oplevelser.
Men modsat søsteren, så havde Simon et anderledes forhold til Gud, som han både hadede og ikke troede på.

Hvilken Gud tror du ikke på?

En aften i april 2010, spurgte Simons søster om noget, som fuldstændig kom bag på ham. Hun sagde: ”Simon, hvad er det for en Gud, du ikke tror på?”
Trods overraskelsen røg ordene hurtigt ud af Simons mund:
– Han er en Gud, som aldrig er tilfreds med mig, en Gud som altid er streng og hård, en Gud som ikke tilgiver!
Simon begyndte at græde. De mange indestængte følelser fik nu ord sat på. Han blev overrasket over de stærke følelser, og søsteren kom hen og holdt om ham. Simon sagde:
– Det kan ikke være rigtigt, at man skal gennem helvede på jord for at komme i himlen!
– Det skal du heller ikke, svarede søsteren trøstende.

Blev fyldt med Helligånden i sengen

Om aftenen, da Simon lå i sin seng, var han på én gang både glad, ked af det og lettet.
– Pludselig kom Helligånden ned over mig. Jeg kendte ikke til Helligånden. Jeg vidste bare, at det var Gud. Min første tanke var: ”Hjælp, det er Gud”, fortæller Simon, som stadig var usikker i forhold til, hvordan Gud virkelig var.
– Jeg blev så overvældet af den kærlighed, jeg mærkede, at jeg var nødt til at vende mig om på ryggen og se op, smiler Simon.
– Fra dette øjeblik tilhørte jeg Jesus.

Fri fra alkoholmisbrug

To uger senere tog Simon med i søsterens frikirke i Hillerød. Det var svært at være der, fordi der stadig var mange ar fra fortiden, men Simon blev mere og mere glad for det, og Gud viste sig nu som en far, der helbreder og genopretter:
– Få måneder senere satte Gud mig fri fra mit alkoholmisbrug, fra den ene dag til den anden! Jeg havde ingen trang eller abstinenser efter alkohol længere.
– Og en måned senere satte han mig fri fra cigaretterne på samme måde, fortæller Simon begejstret.
Han føler, at han har fået et nyt liv, efter at han begyndte at lære den sande Gud at kende. Og i dag er han fuld af taknemmelighed:
– Jesus er vidunderlig! Han har forvandlet mit liv og gør det stadig. Han har taget alt det, der var en forbandelse og smerte, og har vendt det til en velsignelse!


Artiklen fortsætter efter annoncen: