Irakere holder fast ved troen

Troen blandt de forfulgte irakiske kristne bliver hverken mindre eller forsøgt skjult trods forfølgelsen fra de muslimske ekstremister i IS.
– Troen betyder alt for dem. Trods forfølgelserne vil børn stadig bære rosenkranse, og folk prøver ikke at skjule deres tatoverede kors eller smykker, der identificerer dem som kristne, fortæller kommunikationsleder Maria Lozano fra Aid to the Church in Need (ACN) til Catholic News Agency.
ACN oplyser, at der er behov for nødhjælp til kristne flygtninge som aldrig før. Omkring 70.000 kristne har måttet flygte fra deres hjem i Mosul, Bakhdida og andre byer i Nineve-provinsen på grund af IS’s forfølgelser. Derfor har ACN lovet irakiske kristne nødhjælp til en værdi af 300.000 dollars.
IS’s massakrer får stadig flere kristne iagttagere til at overveje nødvendigheden af ’kristen retfærdig krig’. Bare en total ødelæggelse af IS vil kunne sikre ofrene i det lange løb, men kristne tænkere må bidrage med både håb og besindighed, mener Mark Tooley fra The Institute of Religion and Democracy i Washington DC.
Bodil