Når løgn betragtes som sandhed

s15_cdIagttagelserLeif Sig Jensen har skrevet en samling artikler, som bl.a. advarer mod den retning, samfundet er ved at tage.

I det moderne samfund bliver vi overvældet af flere budskaber, så vi kan blive distraherede og helt glemme, hvad Bibelen siger til os. Selvom det er skrevet tit, at kristne skal opgive flere ting for at forbedre deres forhold til Gud, sker det tit, at selv kristne finder det svært at forstå, hvorfor andre kristne ofrer sig selv for Guds rige.
Jensen starter med de vers, som fortæller os, at vi skal fornægte vores egennytte dagligt og følge Guds vilje. Han minder læseren om, at det sejrende og velsignede liv kommer til dem, som tømmer sig selv, så at Gud kan fylde dem igen.
Han fortsætter med at beskrive, hvordan djævelen er i gang med at ændre reglerne så meget, at løgne bliver betragtet som sandhed. Det er derfor vigtigt at læse mere i Bibelen og vurdere de mange budskaber, som vi hører dagligt fra forskellige kilder, som fx medier, politikere og også præster.
Det er tydeligt at se, at Jensen har læst Bibelen og tager den alvorligt. Alligevel er der flere steder, hvor jeg tror, han overfortolker Bibelen. Fx siges der i Det Nye Testamente, at Jesus er lyset og djævelen er mørke. Han tolker lys og mørke i skabelsesberetningen åndeligt, men det var mere sandsynligt, at meningen var, at man skal tolke det som fysisk lys og mørke.
Overfortolkningerne gør, at bogen kan virke forvirrende. Desuden er det svært at forstå, hvad bogens formål er, og hvem der er hans målgruppe.

Leif Sig Jensen:
Iagttagelser
191 sider