Heling og hellighed går hånd i hånd

s15_etEldredgeFrigjortEldredge skriver om hellighed, og hvordan man får fat i det. Han forklarer jordnært og samtidig med dybde og indsigt, hvordan man kan blive sat fri af de byrder, der tynger. Hvis man synes, hellighed er svært, så er denne bog glimrende til at vise, at det er opnåeligt!

Hellighed går hånd i hånd med heling ved at tillade Guds kærlighed at røre ved en, og så er vejen banet til, at man kan blive befriet. Eldredge pointerer, at det at blive hel (dvs. lægt i sit indre) må føre til hellighed, for man kan ikke blive hellig, hvis man ikke har oplevet helhed, og man kan ikke blive hel uden hellighed.

Der er flere afsnit, som handler om godhed. For hvad er menneskers godhed – og hvad er Jesu godhed? Hvordan er motiverne til godhed – og nytter godhed? Eldrige har mange gode råd, som bl.a. handler om at have hjertets rette indstilling og de rette motiver; det kan give stof til eftertanke.

Kom tæt på Jesus

At stræbe efter hellighed er ikke noget, som man behøver at føle sig presset til. Et godt eksempel er Zakæus (Luk 19,1-10), som trængte sig på for bedre at kunne se Jesus. Sådan fører det til forandringer, der varer ved. Desuden behandler Eldredge sammenhængen mellem synd og hellighed, for der kan være misforståelser omkring, hvad synd er. Men Guds nåde bærer igennem synd, skam, frygt og meget mere, og når Gud tilgiver, så er man fri og bør ikke sidde fast i angeren. Her formaner Eldredge om ikke at svælge i sin skam og synd, efter at man har fået Guds tilgivelse, for vi er ikke under loven, men under nåden.

Hellighedens frugt er det hele værd

Hellighed er ikke uden omkostninger; det er en proces, som kan være smertefuld, fordi man må gennemgå dybe forandringer i sit indre, tage vare på sine motiver og meget mere. Men hellighedens frugt er det hele værd, det giver kraft og kan redde en utallige gange, hvilket bogens eksempler viser. Helligheden er også det vigtigste åndelige krigsvåben, som det derfor gælder om at holde fast i.

Følg Jesu bud

Det vigtigste er at overholde Jesu bud: Elsk Gud og elsk mennesker, og bogen slutter med denne bøn: ”Jesus, lad mig få del i din hellighed” og en længere daglig bøn. Det er en bog, som på bedste vis inspirerer både i ens egen trosvandring og i samtaler med andre. Der er mere inspiration på www.ransomedhearts.com og mulighed for en gratis App.

John Eldredge:
Frigjort til at leve
168 sider – 150 kr.
ProRex

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: