Andrew White: ’Send landtropper mod IS’ langsomme folkemord’

Den anglikanske præst i Bagdad, Andrew White
Den anglikanske præst i Bagdad, Andrew White

– Hilsener fra Bagdad. Folk er meget bange. Det virker, som om landet er brudt sammen. De normalt hektiske og vanvittige gader er her til morgen næsten tomme. IS er nu meget tæt på Bagdad, skrev den britiske Andrew White på Facebook.
Kun de allerfattigste bliver tilbage i Nineve-provinsen, sagde præsten Andrew White fra Bagdad til The Telegraph. Han tilføjer, at luftangreb allerede har kostet flere civile livet. Derfor opfordrer han koalitionen mod IS til at indsætte landtropper, fordi den irakiske hær ikke selv kan løfte opgaven.
I forrige uge skete det for første gang i 2.000 år, at de kristne ikke kunne fejre nadver i Nineve-provinsen. Andrew White frygter, at det snart er helt slut med kristne i området. Kristne trues til at omvende sig til IS’ udgave af islam, betale et stort beløb eller dø. Derfor flygter de i stort tal kun med det tøj, de går og står i.
Bodil