FN´s Ban Ki-moon på lynbesøg i Gaza

ban ki moon og NetanyahuFN-generalsekretær Ban Ki-moon var i dag på lynvisit i Gaza-striben for bl.a. at besøge den UNRWA-skole, som Israel påstod blev brugt til raketangreb mod Israel.

Ban havde forinden mødtes med den israelske statsminister, Benyamin Netanyahu, og oppositionslederen, arbejderpartiformand Isaac Herzog og havde besøgt området på Vestbredden.

Ban Ki-moon havde tidligere deltaget i donor-konferencen i Cairo, hvor der blev tilsagt 5.4 milliarder dollars til at genopbygge Gaza. Han sagde, at hvis det ikke lykkes Israel og palæstinenserne at vende tilbage til fredsdrøftelser, ville aggressionerne begynde igen.

På mødet med Netanyahu kritiserede generalsekretær Ban Ki-moon Israel for dets bosættelsesbyggeri, mens Netanyahu sagde, at palæstinensiske ensidige skridt i FN ikke vil fremme fred.

Herzog sagde på mødet med Ban, at en politisk aftale er i Israels, palæstinensernes og regionens interesser og må fremmes ved direkte og omgående forhandlinger mellem parterne.

– De internationale tilsagn er opmuntrende, sagde Ban på en fælles pressekonference med den palæstinensiske statsminister Rami Hamdallah i Ramallah. Mens genopbygning er vigtig, må vi tackle roden til den manglende stabilitet. Vi må forny vores opmærksomhed om Vestbred-området – jeg fordømmer på ny kraftigt Israels fortsatte bosættelsesaktivitet.