Han har fod på!

Af Henri Nissen Redaktør
Af Henri Nissen
Redaktør

Trofaste læsere har næppe kunnet undgå at bemærke min overdrevne interesse for stjernebilleder…

Men bær over med mig, når jeg nu deler en opbyggeligt nattesyn.
For et par uger siden skrev jeg om de bemærkelsesværdige ”blodmåner”, der viser sig på himlen i år og næste år.
Natten til lørdag (den 27. september) vågnede jeg midt om natten og kunne ikke sove.
Når det sker, står jeg op og går en natlig bønnevandring indenfor eller udenfor, hvor jeg beder om alt det, der fylder hovedet. Det er fantastisk. Bagefter føler man en dyb fred og sover godt. Prøv selv.
Den nat fik jeg en af den slags indskydelser, hvor man tænker, om det mon var Gud, der sagde det…? ”Kig ud af vinduet!” lød det.
Jeg kiggede ud og opdagede, at nattehimlen var klar som aldrig før. Der var et fantastisk stjernetæppe med tusinder af stjerner.
Normalt er jeg ikke god til at få øje på stjernebillederne, men jeg kan da som regel finde de tre kraftige stjerner, der udgør Orions bælte.
Men dén nat var ikke blot bæltet, men hele skikkelsen så tydelig, at jeg sagtens kunne forestille mig billedet (herover).

s24_stjernebilledeMen hvem er det nu Orion er? tænkte jeg.
Jeg måtte hjem og læse i min egen bog (!) om ”Jesus i stjernerne”, for jeg kan ikke huske alt det, jeg har researched og beskrevet…
Det var stjernen over Betlehem og regnbuen over Noahs Ark efter syndfloden, der ledte mig på sporet af de gamle stjernebilleder. Selv om det rykkede slemt i en bibeltro kristen som mig, så måtte jeg indse, at selv de ”ugudelige” stjernetegn var nævnt i bibelen.
Og som jeg har beskrevet i førnævnte bog om ”Jesus i Stjernerne”, så indeholder alle de gamle stjernebilleder ledetråde og tegn, som alle passer på evangeliet om Jesus…!
Det kan ikke være tilfældigt. Det er som én stor profeti. – Derfor ledte stjernen også de vise mænd til Jesus, for de vidste, hvad stjernetegnene betød. Men det er en anden historie.
Orion har en mægtig kølle i højre hånd. I venstre hånd holder han hovedet af en nedlagt løve.
Med venstre fod knuser han Slangens hoved.
(På tegning herover er slangen fejlagtigt udskiftet med en hare, men det skyldes at bl.a. grækerne har blandet deres egen mytologi ind, da de overtog stjernebillederne fra Babylon og Persien.)
I Orions bælte bærer han et mægtigt sværd. Fæstet på sværdet har form som hoved og krop af et lam (!) og viser, at den mægtige prins er „lammet, som blev slagtet.”
De enkelte stjerners navne har alle ledetråde til evangeliet og understreger, at den helteskikkelse, som flere stjernebilleder beskrev – længe før Kristus – faktisk var en profeti om Kristus.
Orion findes i Tyrens stjernetegn. Tyren er tegnet for dommen. Og nu kommer det spændende: Orion træder ikke blot på slangen (Satan), men den anden fod har han på stjernebilledet Eridanus – som er dommens flod.
Han har med andre ord ”fod på” dommedag.

Men hvad med os kristne?
Det tredje underbillede viser Hyrden, som bærer en ged og dens to kid på sin arm, – og hyrden har snore og bånd i sin højre hånd…!
Sådan prædikede selv stjernerne den nat for mig om, at Gud har ”fod på” dommens flod.
Og han vil selv bære sine lam på armen, mens han med snore og bånd styrer det, der skal ske.
Så vi kan sove trygt – trods alt.