Tusinder kristne Israel-venner marcherer i Jerusalem

Det var en svær dag for trafikken i Jerusalem den 14. oktober, men det var en god dag for Israel, da tusinder af kristne Israel-venner fra hele verden havde sat hinanden stævne i Jerusalem for at marchere gennem byen i sympati med Israel i en vanskelig tid.

Marchen var kulminationen på den kristne festligholdelse af den fem dage lange jødiske løvhyttefest.

Det var en broget skare, mange i nationaldragter og svingende med deres flag, som gik gennem Jerusalems centrum. Langs gaderne, hvor marchen foregik, stod tusinder af israelere og applauderede de mange glade gæster, der kom svingende ind bag skilte, der viste, hvor de kom fra.

Der var marcherende orkestre, akrobater, stylte-gængere, dansere og andre grupper, og Jerusalem kommune anslår, at ikke færre end 60.000 deltog – enten i marchen eller som tilskuere.

Blandt de marcherende var soldater fra faldskærmsbrigaden, der kæmpede i Gaza-striben under den nylige krig mellem Israel og Hamas, ligesom der var mænd og kvinder fra politiet, brandvæsnet, grænsepolitiet og utallige andre grupper.

Overalt var der store smil og glade tilråb.

Hovedgruppen var de omkring 5000 kristne gæster fra 80 lande verden over, som deltog i Den internationale kristne Ambassades arrangement af begivenheden.

Brasilien og Norge havde, som vanligt, de største grupper. Der var et veritabelt hav af 950 muntre brasilianere.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Marchdeltagerne råbte “hag sameah” (hebraisk for “glædelig fest”) til tilskuerne bag afspærringerne.

En af de brasilianske deltagere, Ricardo Alenar Malheiros fra byen Manausi det nordlige Brasilien, var på sit andet besøg i Israel.
– Vi har haft det pragtfuldt, sagde han. Det er en meget spirituel og emotionel oplevelse at komme til dette land, og det har ændret mit liv. Israel skal beskyttes, fordi det er begyndelsen til alt, kristendommens fødested og det bedste sted at være i hele verden.

Andre bemærkelsesværdige gæster var en delegation fra ø-staten Fiji i Stillehavet, hvorfra der var kommet 33 pilgrimme, som marcherede sammen med 45 ikke-uniformerede, Fiji FN-soldater, der fornylig var blevet sat fri efter at have været holdt som gidsler af den islamistiske Nusra Front i Syrien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En amerikansk deltager, Marie Umidi fra Virginia, sagde:
– Vi tror, der er et bibelsk mandat om at komme og repræsentere alverdens nationer som tror på pagten om et løfte til Israel om at have et hjem, der aldrig skal opgives, sagde hun. Det støtter vi stærkt som kristne. Som amerikanere vil vi henstille til vores ledere om at støtte Israel og hjælpe med til at oprette et permanent hjemsted, som de aldrig vil forlade.