Indien foretrækker israelske våben fremfor amerikanske

Indien har valgt at købe det israelske anti-tank styrede missil “Spike” fremfor det amerikanske missil “Javelin” –  en kontrakt, som USA havde bestræbt sig meget på at opnå.

Det indiske køb omfatter mindst 8000 “Spike”-missiler og over 300 afskydningsramper til en værdi af 32 milliarder rupees (525 millioner dollars).

Statsminister Narendra Modis regering vil forstærke Indiens ildkraft midt under i grænsespændingerne med Kina og svær ildudveksling med Pakistan hen over Kashmir-grænsen.

Det er tidligere blevet oplyst, at Indien vil købe hundreder af Israel-producerede “Barak”-missiler til sin flåde.

Indien menes tillige at overveje køb af israelsk-fremstillede AWACS overvågningsfly på linje med tidligere indkøb for en halv snes år siden.

Hvis AWACCS-salget – til en værdi af 1 milliard dollars – gennemføres. vil det være et betydeligt fremskridt for Israels forsvarsindustri.

Israels forsvarsforbindelse med Indien har længe været nær, men de ventes at blive endnu tættere under den nye indiske regering. Indiens forsvarsminister besøgte Israel i sommer for at drøfte yderligere våbenleverancer.

Den israelske militærdelegation i Indien har en stab på seks medarbejdere, den næststørste efter USA’s.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I de senere år er Israel blevet anset for at være en større våbenleverandør til flere sydasiatiske lande.