KD i Folketinget?

Helge Hoffmann
Helge Hoffmann

Helge Hoffmann

Iben Tranholm har i Udfordringen d. 23. oktober et længere indlæg om, hvad der skal bringe Kristendemokraterne i Folketinget igen. Hun har så evig ret i det meste af, hvad hun siger, men …
Ifølge Tranholm vil modstanden mod homoseksuelle vielser i folkekirken være en god sag at profilere sig på, men modstanden mod fri abort – der bar partiet ind i Folketinget første gang i 1973 (som Kristeligt Folkeparti) – henviser hun til kategorien ”forældede sager”.
Hvad er dog det for en kapitulation? Hvad er vigtigst? At forhindre homoseksuelle i at blive gift i Folkekirken eller at redde børn – 15.000 hvert år – fra at dø i en abort? Mon ikke det sidste?
Kristendemokraterne har i mange år nedprioriteret det, nogen har kaldt ”den firkantede abortmodstand”, hvor man kræver den fri abort afskaffet. Partiets abortkamp er blevet indskrænket til en kamp for at begrænse antallet af aborter og forhindre, at abort bliver brugt som racehygiejne eller til at bestemme kønnet på sit barn.
Men det er ganske enkelt for sølle. Et parti, der gerne vil smykke sig med kristennavnet, må blive ved med højlydt at protestere mod en lovgivning, der tillader, at små, værgeløse mennesker bliver slået ihjel – uanset om det ’giver stemmer’ eller ej!
Og hvordan ser det egentlig ud med de stemmer? Ifølge en undersøgelse i Kristeligt Dagblad for et års tid siden er 6 procent af befolkningen modstandere af fri abort. Der er al mulig grund til at tro, at abortspørgsmålet for mange af disse mennesker er meget vigtigt, måske det vigtigste overhovedet. Mon ikke det er her, KD skal hente de 2 procent af stemmerne, der skal bringe dem i Folketinget?
Så hvordan forholder det sig egentlig, kristendemokrater? Er I stadig firkantede, eller er I blevet runde og glatte? Er afskaffelsen af den fri abort stadig med i partiprogrammet? Er det en mærkesag, I bare har ’glemt’ at tale om på det sidste?
Lad os se jer kæmpe for alle ufødtes ret til livet.
Lad os høre jer sige det højt og tydeligt, så alle kan høre det, at den fri abort skal afskaffes.
Så vil vi stemme på jer. Ellers kan det være det samme.