Liv og lys

s15_Hans Jørn ØSterbyEndnu en andagtsbog i serien Ind i Lyset. Som de foregående er den skrevet af en jyde med begge ben solidt plantet på jorden og hovedet himmelvendt – dermed sætter den lys på det åndelige og menneskelige på samme tid.

Hans Jørn Østerby er, som nogen vil vide, først og fremmest sangskriver, men med andagtsserien, som nu er fuldført og rummer et andagtsstykke til hver dag i hele året, har han udvidet poesien fra sangene til mere reflekterende tekster, som sætter livet i perspektiv.
Som med enhver andagtsbog gør den sig bedst i de afmålte doser, som er tydeligt markeret med dato, og som omhandler mange forskellige temaer og historier. Men som anmelder kan jeg ikke bruge tre måneder på at komme igennem bogen, og når den således læses ud i ét, er det tydeligt, at noget går igen: Vi har en god Gud, som kender os og elsker os på trods af vores kommen til kort. Han er værd at fæste tillid til, og vi kan få lov til at gå bud for ham og opleve, når lyset tændes blandt mennesker omkring os.
Det er bestemt budskaber, der tåler gentagelse.

Hans Jørn Østerby:
Ind i lyset 4
196 sider – 149,95 kr. 
ProRex