Når fattige hører evangeliet

s15_cdKerygmaMed alle livets kompleksiteter kan man sagtens glemme, hvor kraftigt Bibelen forvandler ens liv. I sin selvbiografi minder Kiko Argüello læseren om, hvor nemt det er at række ud til mennesker med evangeliet.

Argüello voksede op i en katolsk familie. Selvom han lærte om kristendommen i sin barndom, beskriver han ikke deres tro som levende. Da han flyttede hjemmefra og startede på kunstakademiet, holdt han op med at tro på Gud.
Selvom han opnåede stor succes som kunstner, blev han ofte plaget af livets mange spørgsmål og følte en stor tomhed i hjertet. Efter at han havde undersøgt kristendommen helt forfra en gang til, begyndte han at tro på Gud igen.
Efter et stykke tid som kristen følte han i sit hjerte, at han skulle tjene Gud i forskellige slumkvarterer. Der oplevede han en verden, som mange mennesker ikke ved findes. Da han begyndte at forkynde evangeliet, oplevede han mange udfordringer og stor vantro, men selv i det hårde miljø så han Bibelen komme til live som aldrig før.
Kerygma er en katolsk orienteret bog. Den er nem at læse, men der findes nogle katolske begreber, som er svære at forstå. Jeg var nødt til at slå navnet Kerygma op på Google. Kerygma er et græsk ord, som betyder at forkynde evangeliet til ikke troende.
Gennem forfatterens oplevelser lærer læseren ikke at tage sit liv for givet. Det er også nemt at glemme, hvor nemt det er at række ud til folk med evangeliet. Vi har ikke brug for så mange regnskaber, fordi Helligånden taler til folks hjerter. Det eneste, som er nødvendigt, er at bruge tid sammen med folk og at have et åbent sind og hjerte.
Kerygma er en bog, der berører læseren, og som har udfordret mig til at række ud til folk med evangeliet.

Kiko Argüello: Kerygma
140 sider – 95 kr. –
Katolsk Forlag