Samme ideologi og politik

Jørgen D. Grønbæk
Holstebrovej 65,
7800 Skive

Vesten inkl. Danmark kæmper mod ISIS, Islamisk Stat, som anses for at være nutidens uhyre, og set fra Obamas og store dele af Vestens side er det jo behageligt at få de i forvejen beskidte hænder til at gøre at gøre en del af det beskidte arbejde. Derfor søger man at få bl.a. Tyrkiet med i kampen.
Men Tyrkiet nøler, skønt ISIS-styrker står ved dets grænser. Det får nu Vesten til med rette at spørge, om Tyrkiet i virkeligheden går jihadisternes, ISIS’ ærinde.
Tyrkiet har i forvejen beskidte fingre. Tænk på kristenforfølgelser i 1876,1896 og1908 og de helt store i 1914-16 med bestialsk mord på 1½ mill. kristne armenere i Armenien + ½ mill. kristne armenere bosat i Tyrkiet. Det er såmænd ikke længere siden end 1856, at man ødelagde en kristen kirke og forfulgte de kristne i Istanbul.
Ideologien og politiken i ISIS og Tyrkiet er den samme: udryddelse af alle vantro, dvs. ikke-islam-troende, først og fremmest jøder og kristne. Derfor er Tyrkiet en tvivlsom kampfælle, som måske oven i købet er rede til at modvirke Vestens kamp eller i en given situation falde den i ryggen – den kloge narrer den mindre kloge ved løgn og forstillelse, iflg. Koranen.
Og der er ingen ”kære mor”, for Præsident Erdogan siger: ”Moderat islam findes ikke. islam er islam. Basta!” Det burde vore hjemlige naivister betænke.