Massoud bliver migrantvalgmenighedspræst

Siden projektstillingen som indvandrerpræst stoppede i september, er Massouds migrant-menighed blevet til en valgmenighed.
Siden projektstillingen som indvandrerpræst stoppede i september, er Massouds migrant-menighed blevet til en valgmenighed.

– En sejr for alle, mener dr. theol., efter at Church of Love er blevet Danmarks første migrantvalgmenighed – med Massoud Fouroozandeh som præst.

– Nu får vi lov til at være pionerer, og forhåbentlig bliver vi ikke den sidste migrantmenighed, der ønsker at være en del af folkekirken, siger Massoud efter Kirkeministeriets godkendelse af den nye valgmenighed.

Kirkeministeriets godkendelse har virkning fra 15. oktober 2014 og er kommet i stand efter indstilling fra biskop i Fyens Stift Tine Lindhardt.
Hun fik kritik fra mange sider for sin håndtering af sagen om Massouds tidsbegrænsede stilling som indvandrerpræst. Da perioden udløb den 15. september, blev stillingen ikke forlænget, og Massoud kunne ikke se sig selv i den mere dialog-orienterede stilling, der blev opslået i stedet. Men nu har stiftet fundet en løsning, som dr. theol. Viggo Mortensen betegner ’en sejr for alle’.
Biskoppen siger i en pressemeddelelse: ’Jeg hilser valgmenigheden meget velkommen. Folkekirken er ikke alene for os, som er født og opvokset her i landet, men også for mennesker, som kommer hertil og som gerne vil være en del af folkekirken.
Jeg tror, at vi vil kunne berige hinanden, og derfor er jeg glad for, at Church of Love har ønsket at blive en folkekirkelig valgmenighed.’
– Nu kan migranterne se, at der er mennesker i folkekirken, der vil forkynde evangeliet purt og rent som jeg gør det, lyder Massouds kommentar.