Ny bølge af forfølgelse i Kina

De kinesiske myndigheder nøjes ikke længere med at ødelægge kirker og indføre ’national kristendom’. Nu arresterer de præster for at ’forstyrre den sociale orden’.
Den fyrre-årige pastor Huang Yizi blev arresteret i august for øjnene af sin kone og to børn. Han risikerer op til syv års fængsel for at have talt imod regeringens ødelæggelse af kirker. Men Huang udtaler, at han er taknemlig, fordi Gud giver ham den mulighed at komme i fængsel. Han får nu mulighed for at fortælle om politiets brutalitet overfor medlemmer af menigheden i Wenzhou, da de ville beskytte kirkens kors mod nedrivning.
– Den kinesiske regering er meget mere farlig end ISIS, siger den blinde menneskerets-aktivist Chen Guangcheng. Han nævner flere af Kinas øvrige overtrædelser af menneskerettighederne, bl.a. et-barnspolitikken og tvungne aborter.
Bodil