Optrapning ved Israels nordgrænse, men Hizbollah ønsker ikke krig

Der sker en klar optrapning af den militære situation ved Israels grænse til Libanon, efter at Hizbollah lod to bomber springe inde på israelsk område og sårede to soldater.

Fra israelsk side hedder det, at Hizbollah ikke ønsker krig, men at optrapningen er forbundet med “større processer der finder sted i området”.

Begge bomber sprængtes med en halv times mellemrum nær en israelsk militærpost ved Mount Dov.

Israel reagerede med artilleribeskydning mod to Hizbollah-mål nær grænsen.

Det israelske militær pålægger Hizbollah og den libanesiske regering ansvaret for bombeangrebene og betegner dem som “en skamløs krænkelse af Israels suverænitet”.

En Hizbollah-celle, der betegner sig “Ali Hassan Martyr-enheden” har påtaget sig ansvaret for episoden.

Forsvarsminister Moshe Ya’alon siger, at Hizbollah var ansvarlig for “placeringen og operationen af bomberne, og derfor blev deres mål angrebet.

Optrapningen følger ovenpå en urolig måned langs nordgrænsen. I september rapporterede libanesiske medier, at en israelsk drone havde ødelagt et israelsk lytteudstyr efter, at det var blevet opdaget nær Tyr i Libanon. En Hizbollah-mand blev dræbt og flere såredes. Kort tid efter rapporterede den libanesiske hær, at en anden israelsk lyttepost var blevet opdaget og ødelagt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I september var der en funktionsfejl i en israelsk Skylark-drone under en rutine-operation ved grænsen, og den styrtede ned nær Marjayoun i det sydlige Libanon.

Ifølge en israelsk kilde ved militæret er der spænding ved grænserne til Libanon og Syrien.