Utterslev Kirke solgt til LM

Utterslev Kirke i det københavnske nordvestkvarter skal nu være en frimenighed med samme bekendelsegrundlag som den tidligere folkekirke. Den ændrer dog navn til Nordvestkirken.
Utterslev Kirke i det københavnske nordvestkvarter skal nu være en frimenighed med samme bekendelsegrundlag som den tidligere folkekirke. Den ændrer dog navn til Nordvestkirken.

En af de københavnske kirker, som skal lukkes, blev solgt til en Luthersk Missionsk frimenighed.

Utterslev Kirke blev solgt for 6,5 millioner kroner og skal fortsat danne rammen om en evangelisk-luthersk menighed.

Efter længere forhandlinger er frimenigheden Nordvestkirken blevet den nye ejer af Utterslev Kirke.
I samme forbindelse vil kirken ændre navn til Nordvestkirken.

Pligt til at være kirke

Utterslev Kirke var i første omgang sat til salg for 10,2 millioner kr.
Men kirken har hjemfaldspligt, dvs. en klausul som sikrer, at den kun kan sælges til en kirke. Hvis det ikke lykkedes, skulle bygningen overgå til Københavns Kommune.
Der var flere kirker med i opløbet om købet, men Nordvestkirken fik penge til rådighed, da de fik solgt deres tidligere kirke på Emdrup Torv for kr. 6,85 mio.
Nordvestkirken havde Gruppen www.BYR.dk til at varetage forløbet med salg af deres eksisterende ejendom, samt rådgivning i forbindelse med købet af Utterslev Kirke.
Der er både solgt og købt med virkning fra den 15. oktober 2014.

Menighed uden præst

Den luthersk-missionske frimenighed var vokset fra sine tidligere lokaler på Emdrup Torv. Menigheden har mange unge og børnefamilier, så der arrangeres børneprogrammer hver søndag, mens de voksne hører prædiken.
Menigheden har dog ingen fast præst, så prædikanten er forskellig fra gang til gang.
Menighedsrådformand Simon Harstad understreger, at gudstjenesterne også fremover vil være åbne for alle. Så de tidligere kirkegængere omkring den nu forhenværende Utterslev Kirke vil fortsat være velkomne.
Nordvestkirken håber også generelt at få god kontakt med deres nye naboer. Det skal bl.a. ske ved salg af juletræer på torvet op til jul.
Sangen i Nordvestkirken ledsages normalt af et band med elektriske instrumenter.

Indvielsesfest

Der vil være indvielsesgudstjeneste i den nye Nordvestkirke søndag den 2. november.
Menigheden i den hidtidige Nordvestkirke har eksisteret som kirke i 7 år og samler over 100 personer til gudstjeneste om søndagen.