Blå Kors åbner vinternødherberger i tre større danske byer

Blå Kors Danmark har igen i år fået penge fra Socialministeriet til at åbne nødherberger for hjemløse. I løbet af de næste uger vil man indrette nødherberger i henholdsvis København, Aarhus og Aabenraa.
– Vi er glade for igen i denne vinter at få mulighed for at åbne nødherberger. Der er nemlig brug for henover vinteren at byde de hjemløse i byerne indenfor til lidt mad og en varm seng, siger generalsekretær i Blå Kors Danmark, Christian Bjerre.
I Aabenraa åbnede nødherberget allerede den 15. november på værestedet Den Blå Oase. Her kan man både få en soveplads og få morgenmad og kaffe næste morgen.
I København har Blå Kors atter i år et nødherberg i Kristuskirken i Baggesensgade. Her er der plads til 30 gæster, og lederen, Sofie Weinrich Samuelsen, regner med at åbne dørene for overnattende fra 1. december.
I Aarhus forventer man, at nødherberget køres i samarbejde med Kirkens Korshær i lokalerne Spanien 61, hvor der om dagen er værested for grønlændere. Datoen for åbningen er endnu ikke på plads, oplyser Christian Bjerre.
Bodil