Flere israelere terror-dræbt denne måned end i de to sidste år

Den 20 årige dræbte soldat Almog Shiloni
Den 20 årige dræbte soldat Almog Shiloni

Flere israelere er blevet dræbt ved terrorangreb i den forløbne måned – nemlig seks – end i de sidste to år, da der meldtes om fem dødsofre.

Omkring 100 personer er blevet såret under de sidste ugers bølge af terrorisme.

Disse bedrøvelige tal offentliggøres samtidig med, at uvished og frygt for mere vold er fremstået efter de to dødelige knivstikangreb mod den 20-årige soldat Almog Shiloni i Tel Aviv og den 26-årige kvinde Dalia Lemkus nær bosættelsen Alon Shvut på Vestbred-området.

De to var den femte og den sjette israeler, der blev myrdet i den sidste måned sammenlignet med de fem, der blev dræbt sammenlagt i 2012 og 2013.

Den dræbte 26 årige kvinde Dalia Lemkus
Den dræbte 26 årige kvinde Dalia Lemkus

Mandagen blev en af de blodigste dage i mands minde. Udover de to terrorangreb var der anti-israelske optøjer i den arabiske sektor i Israel – ikke mindst i byen Kafr Kanna.

Dagens angreb sluttede med stenkast mellem bosættere og palæstinensere nær Huwwara kontrolposten ved Nablus og anti-arabiske råb på promenaden i Bat Yam ved Tel Aviv, hvor højrefløjs-aktivister protesterede mod en udstilling arrangeret af venstrefløjs-organisationen B’Tselem.

Foran Hamas raket-ild

Ifølge en fremtrædende israelsk militær kilde kan der forventes en genoptagelse af raket-ild mod Israel fra Gaza-striben.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Militæret har taget hundreder af soldater fra Golani-brigaden ud fra deres træning på Golan-højderne og overført dem til Vestbredden. Flere politienheder er blevet stationeret i Jerusalem og Tel Aviv.

Statsminister Benyamin Netanyahu har sammenkaldt til et hastemøde om sikkerhed og beordret en række foranstaltninger mod terrorister.