Jeg kæmpede med terrorist, der stak mig med en kniv

En 50-årig israeler ved navn Yishay Katz er blevet en af hverdagens helte, da han ubevæbnet kæmpede imod en terrorist, som sårede ham med en kniv, inden han blev overmandet af sikkerhedsstyrker.

Katz var en af de første på gerningsstedet, en busholdeplads nær Gush Etzion på Vestbred-området, hvor terroristen havde stukket en kvinde og to mænd med kniv.

Kvinden, den 26-årige Dala Lamkus fra bosættelsen Tekoa, døde på stedet, mens de to andre mænd og terroristen – der blev arresteret efter at være blevet såret –  blev bragt til hospitaler i Jerusalem.

Katz beretter om sin kamp med terroristen:
– Jeg ankom til stedet kl. 16.45 på vej for at besøge min mor på et hospital. Jeg så, at biler var standset op, og hørte folk råbe. Jeg så terroristen med en kniv nær den unge kvinde. Jeg forlod min bil og begyndte at råbe, mens jeg var på vej mod ham. Så begyndte han at løbe efter mig. Jeg vendte mig om og kæmpede imod ham. Han stak mig i kinden og i taljen. Så kom en mand, der sprøjtede ham med gas. Terroristen blev klar over, at han ikke kunne kæmpe imod os begge og vendte tilbage til busstoppestedet og begyndte at angribe andre.

Katz fortsætter:
– Da kom en sikkerhedsvagl. Han sloges mod terroristen. Det lykkedes vagten at gribe hånden med kniven. En anden sikkerhedsvagt kom til, og jeg sagde: “Skyd ham, men pas på, du ikke rammer manden, der kæmper med ham.”

Terroristen blev overvundet og såret. Han blev bragt til et hospital. Knivstikkeren hedder Maher al-Hashlamu og er fra Hebron. Han er tilknyttet Islamisk Jihad og har siddet fem år i fængsel for at have kastet Molotov-cocktails mod israelske soldater.

Kvinden Dalia Lemkus er den tiende person, der er dræbt under terrorangreb i Øst-Jerusalem eller på Vestbredden i løbet af de sidste seks måneder. Det er mere end dobbelt så mange israelske dødsofre end i hele 2013.

Det var det andet knivstikdrab på samme dag. Fire timer forinden havde en terrorist knivstukket en israelsk soldat i Tel Aviv. Soldaten døde. Terroristen blev overvundet af israelske sikkerhedsstyrker og blev såret bragt på hospital.


Artiklen fortsætter efter annoncen: