Terrorangreb i Tel Aviv – soldat stukket ned med kniv

En israelsk soldat blev i dag stukket med kniv ved en jernbanestation i Tel Aviv efter at have kæmpet med angriberen, en 18-årig palæstinenser fra Nablus. Soldaten blev i kritisk tilstand kørt på hospital. Soldaten blev ramt i maven og led et stort blodtab.

Ifølge øjenvidner flygtede gerningsmanden, men politiet arresterede ham nogle gader fra attentatforsøget. Tel Avivs politichef, Bentzi Sau, siger, at angriberen forsøgte at få tag i soldatens våben.

En 50-årig mand ved navn Gilad Goldman, som var øjenvidne, siger: – Jeg så, hvad der skete og reagerede omgående. Jeg standsede min bil og løb hen til stedet, hvor angriberen stak soldaten med kniv. Jeg slog ham i ansigtet, og han smed kniven og flygtede.

Soldaten var bevidstløs, da ambulancen ankom. Det israelske Røde Davidsstjerne redningskorps (svarer til Røde Kors) behandlede to personer på stedet for chok. Da minister for intern sikkerhed, Yitzhak Aharonovich, ankom til stedet, fik han en kold modtagelse. “Hvor er sikkerheden”, råbte folk. Det menes, at attentatmanden handlede alene og uden planlægning ligesom ved angrebene i Jerusalem.