Israelsk kommentator: Nedtælling til næste krig er allerede begyndt

– Israel ser ikke realiteterne i øjnene. Nedtællingen til den næste krig er allerede begyndt, siger den israelske kommentator Shimon Shiffer i dag.

Han skriver i landets største avis, “Yediot Aharonot”, at en ny voldelig konflikt vil kunne få katastrofale følger.

Shiffer skriver, at Israel ikke har lært noget og ikke har taget noget initiativ eller stræbt efter en aftale.

–  Krigen mod Hamas oversvømmede Israel med missiler og krævede, at beslutningstagere skulle haste med at forhandle med Hamas for at opnå en aftale, der kunne forhindre en ny runde, skriver Siffer. Men intet skete. Statsminister Benyamin Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon siger, at Hamas blev ramt meget alvorligt og ikke vil vove at sende missiler mod Israel i nærmeste fremtid.

“De tager fejl”
– Men de tager fejl, skriver Shiffer, der oplyser, at Hamas har oprettet en “folkehær, der er parat til at bekæmpe Israel”.

Han fortsætter:
– Intifadaen  er allerede begyndt. Den finder sted i den arabisk-israelske konflikts mest eksplosive område ved Jerusalems hellige steder og nærliggende områder med en befolkning på 300.000 palæstinensere, der blev annekteret under israelsk suverænitet. Verden omkring os skaber en ny realitet. Den vil skubbe Israel ud i mørke hjørner og gøre det svært for vore fremtidige ledere at operere i en atmosfære “hvor verden er imod os”

Optøjer overalt
Anti-israelske demonstrationer har bredt sig til store dele af Israels arabiske sektor, hvor by efter by melder om optøjer og sammenstød med israelske sikkerhedsstyrker. Beredent israelsk politi prøvede at drive ophidsede menneskemængder tilbage.

Israelske arabere har givet udtryk for deres raseri mod politiet, som dræbte en 22-årig arabisk angriber, Khair Hamdan, under en arrestations-operation i landbyen Kafr Kana nær Nazaret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Politiet har arresteret 22 israelske arabere for at have kastet sten mod politiet under optøjerne i Kafr Kana. I Umm el-Fahm blev fire arabere arresteret for stenkast mod trafikken på “Rute 65”. I Nazaret afbrændte 30 unge arabere bildæk og blokerede vejen, før politiet spredte dem.

Arabiske ledere i Israel har opfordret til generalstrejke, og der har været protestdemonstrationer af arabiske studerende ved flere af Israels universiteter.

Lynchforsøg


Artiklen fortsætter efter annoncen:I den arabiske by Tayibe angreb maskerede mænd en jødisk bilist. De standsede ham og trak ham ud af hans bil under, hvad der opfattedes som et forsøg på at lynche ham. Lokale mænd fik dog trukket ham bort i sidste øjeblik- Angriberne satte hans bil brand. Øjenvidner beretter, at omkring 20 mænd deltog i angrebet, der var lesaget af råbet “Allah Akhbar

Den angrebne bilist, en mand i 40-års alderen, sagde: “Jeg så døden. Jeg troede ikk,e jeg vil komme ud i live.

– Jeg har arbejdet med folk fra den arabiske sektor hele mit liv, sagde han. Jeg har gode forbindelser med mange af dem. Jeg troede aldrig, noget sådant kan se. Det var uhyggeligt. Jeg håber, at noget sådant ikke vil overgå nogen.

“Et lovens land”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Statsminister Benyami Netanyahu har advaret mod yderligere vold.
– Vi er i et lovens land, siger han. Den der krænker loven, vil blive straffet alvorligt. Vi vil ikke tolerere uro og optøjer. Jeg har instrueret indenrigsministeren om at bruge alle midler, herunder en annullering af statsborgerskab for dem. der slår til lyd for Israels ødelæggelse.