Julen starter med Jesus

Henri-Nissen-WEB

I England har nogle kristne taget initiativ til et skilt m.m., som de håber mange vil bruge: Christmas starts with Christ. Julen begynder med Kristus.

Det engelske ord for jul Christmas (Kristmesse) begynder nemlig også med Christ. Sådan er det ikke på dansk. Jul er det oldnordiske ord for fest eller hjul: yól. Men siden danerne blev kristne for tusind år siden, har fejringen af Jesus erstattet den hedenske druk- og offerfest.
Det er imidlertid som Jesus sagde, at selv om man driver én ond ånd ud, så kommer den tilbage med syv andre, der er værre end den selv, hvis man lader huset stå tomt.
Fordi kirken ikke altid har været vågen, er nisserne (de onde plageånder) kravlet ind i julen, og de løsslupne drukfester tager ny form i julefrokoster med snaps og julebryg, og i butikker og tv-kanaler fortrænges julefesten af meningsløs underholdning, osv.
For dét med Jesus er nemlig den store udfordring. En udfordring som mange nødigt vil forholde sig til:
Vil du tage imod ham og den frelse, han tilbyder – som er din eneste chance for ikke at gå fortabt? Vil du lade hans budskab forvandle dit sind? Eller vil du ignorere Jesus og lade den mørke side få stadig mere plads?
Jeg har lige selv oplevet, hvordan 1.101 afrikanere tog imod Jesus i deres liv, og set, hvordan de onde ånder bogstaveligt talt gik amok af frygt for Jesu navn og forsøgte at beholde deres magt. (Læs mere side 18-19.)
Det foregår en kamp mellem det gode og det onde – også i vores hyggelige jul. En kamp som langt de fleste danskere – og selv mange troende kristne – ikke er sig bevidst. Det handler derfor om at fylde vores jul med det kristne indhold, så det gamle hedenskab ikke flytter ind igen. Det kan man fx gøre ved at lytte til julesalmer og moderne kristen julemusik. Ved at læse i Bibelen, fx Lukas-evangeliet om Jesu fødsel. Ved at gå i kirke og til møder. Tilbringe tid i bøn og fællesskab med andre. Og offentligt bekende og manifestere, at Jesus er Herre.

Vi har lavet en juleavis, som kan læses af almindelige danskere. Det er en enestående mulighed. Brug den!
Sidste frist for bestilling er fredag den 5.12. Hvis du ikke nåede det, så prøv alligevel, for vi har trykt et ekstra oplag. Den koster kun 5 kr. stk. Og bestiller du over 100 stk. kun 3 kr. Porto max 29 kr. Vi tjener ikke på det.
Avisen handler om levende kristendom – i dag. Med artikler om mennesker, som har opdaget, at det kristne budskab er troværdigt. At Gud er virkelig og interesseret i os. At Jesus ikke bare er en historisk person, men at vi kan komme i kontakt med Ham.
Brug det gunstige øjeblik – Julen!
Bestil NU pr. mail@udfordringen.dk eller telefon 74 56 22 02.

 

julenstartermedjesus