Hvad skal vi med tegnene?

Vi læser i dagens tekst om profetier, som forudsiger, hvordan det bliver i den sidste tid, inden Jesus kommer tilbage, og efterhånden så viser der sig flere og flere tegn, som peger hen imod, at det snart er ved at være slut.

Ved at læse og udforske Bibelen får vi et indblik i, hvilke profetier der allerede er gået i opfyldelse, og hvilke profetier der er ved at blive opfyldt.
Nogle af de klare endetidstegn såsom naturkatastrofer, krige og hungersnød, som forekommer andre steder på jorden, har ikke den samme indflydelse på os, som det har på dem, som bor der, hvor det sker.
Men der er et andet endetidstegn, som vedkommer os alle sammen, og som også rammer os hårdt, uanset hvor i verden vi bor. Det er det mere og mere kølige forhold, som udvikler sig imellem mennesker, som det også står skrevet, at kærligheden vil blive kold hos de fleste; dette tegn er også et af tegnene for de sidste tider.

Hensigten med tegnene

Disse endetidstegn, som allerede viser sig, og dem, som kommer, har ikke til hensigt at afskrække mennesker. Dog vil det være en naturlig reaktion for dem, som ikke har taget imod Jesus, at reagere med angst og forskrækkelse over alt det, som sker; men for dem, som har taget imod Jesus, og som kender Skrifterne, vil dette ikke komme som en forskrækkelse, men tværtimod vil det komme som noget, man igennem mange år har gået og ventet på skulle komme.
De kristne går spændt og venter på, at Jesus skal komme tilbage, som han har lovet. Når Jesus tager figentræet som eksempel i dagens tekst, så er det for at påminde os om, at når høsten kommer, da vil naturens blomstring minde os om, at høsttiden er nær.
Så hvad endetiden angår, så vil alle dem, som ikke har taget imod Jesus, reagere med angst og forskrækkelse over det, som sker. Men for dem, som har taget imod Jesus, vil dette blive en forløsningens og befrielsens dag, samt en opfyldelse af alt det, som Jesus har forudsagt ville komme.

 

Tid til at forberede sig

Når vi nu alle ved, hvad der kommer til at ske i de sidste tider, så er dette et varsko i god tid til alle mennesker på jorden om at være parat til det, som snart vil komme til at ske.
Der findes kun en måde at forberede sig på denne time, og det er ved at tage imod Jesus og at leve, som om hver dag var den sidste, allerede fra i dag af. Ingen på jorden kender timen, nej ikke engang Jesus ved hvornår, men Faderen alene.
Grunden til, at det ikke allerede er slut, beror ene og alene på Guds barmhjertighed over for mennesker; han vil give alle mennesker muligheden for at vende om, inden det er slut.

 

Vores opgave

Opgaven for Guds folk er derfor at sprede evangeliet ud til alle folkeslag, for at så mange mennesker som muligt skal blive forberedt på dagen, da Jesus kommer tilbage for at hente alle dem, som har taget imod ham.

Der er intet menneske, som behøver at frygte for de sidste tider, det handler bare om at tage imod Jesus, inden det er for sent, og så vente spændt på, at alt det, som Jesus har lovet, går i opfyldelse. Løftet for alle dem, som tager imod ham, er en plads i evigheden sammen med ham, og det kan man kun se frem til og glæde sig over, uanset hvad der ellers vil komme til at ske.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Præst i Pinsekirken
Jonar Jakobsen, Præst i Pinsekirken