Blandede juletoner

Julestemning er sat på programmet, når ’Christmas Time Again’ spiller fra højtalerne. Og det er nærmest underordnet, hvilken musikalsk overbevisning du er tilhænger af; albummet har noget for enhver smag, noget fra enhver genre.

Gutterne fra Smalltown Poets har lavet en samling af tracks, der for alvor byder julen velkommen. Og på meget forskellig vis. Albummet starter med et flerstemmigt kor bestående af bløde, lyse englestemmer og lette instrumentale baggrundstoner. Efter 1 minut og 52 sekunders spilletid skifter tonen dog klang. En elguitar akkompagneret af heftige trommeslag tager over på pladens andet track, The Wassail Song, hvis omkvæd er ren rock’n’roll, mens versene ledsages af bjældeklang og poplyd. Denne sang efterfølges af et varmhjertet strejf af klassisk julenostalgi på numret ”Christmas Time Again”, mens ”Joy to the World” har fået en Smalltown Poets-behandling i form af en ekstra dosis legesyg guitar og musikalsk upbeat. Og sådan følger jargonen for resten af albummet. Fra sang til sang byder bandet på forskellige musikalske udtryksformer, der alle på hver sin vis synger julestemningen helt ind i stuen.

Lyrikken er tydeligt bundet op på julens sande fortælling samt betydningen af denne for juletiden og for vores liv i dag. ”This Day In Bethlehem”, ”It Came Upon a Midnight Clear” og ”Angels from the Realms of Glory” beretter alle om en af de vigtigste begivenheder – hvis ikke dén vigtigste begivenhed – i kristendommens historie: Jesus-barnets fødsel. Og på hvilken bedre måde kan man forestille sig at byde julen velkommen?
Af Josefine Høgenhaug Aaen