Julemagasin for alle

Julemagasinet er et blad med et indbydende layout og et indhold, der sætter fokus på julens indhold. Bladets målgruppe er mennesker, der ikke kender meget til julens budskab, og som måske også har en forudfattet opfattelse af julen og al dens virak.

Magasinet er meget velegnet til at forære til mennesker, som man ønsker at fortælle om julens budskab. Hæftet kan rekvireres til en god pris i mængderabat og kan som sådan bruges i forbindelse med jule-arrangementer eller andre tiltag. Indholdet i hæftet er bl.a. interview med en tidligere misbruger og kriminel om, hvordan Gud ændrede had til kærlighed. Der er et interview med præst på Christiania, John M. Andersen. Han bliver kaldt ”lille Jesus”, og han giver udtryk for, at julens budskab gennemsyrer hele året. Bl.a. redegør han for paradokser, for hvordan sige til et medmenneske: gå med fred, i ti graders frost, hvis ikke manden har et sted at bo? De gode nyheder er helt konkrete, en sovepose, en sofa at sove på eller et måltid mad. Der er et interview med overlæge og kirurg Birgit Thøgersen, som fortæller om, hvordan enhver operation skal være perfekt. Hun bruger udtrykket: med kniven i hånden og Gud i tanken. Birgit Thøgersen fortæller også om, at hun er sikker på, at Gud taler til hende gennem drømme, og hun beskriver en konkret oplevelse. Ellen Højlund Wibe har skrevet ni refleksioner over juledagene – en til hver dag fra 24. december til 1. januar. Refleksionerne tager udgangspunkt i den konkrete dag og bliver sat ind i en ramme ift. Gud, Jesus og kærlighed. Der er noget om Darwin, skabelse, kemi og enzymer.
Endelig er der forslag til hyggelige julesysler, bl.a. et par opskrifter illustreret med fine billeder. Alt i alt et hæfte, hvor der er meget indhold. Dog et indhold, som ikke er forudindtaget og fordømmende, men netop underbygger indledningens ”Det er svært at være menneske, jeg har prøvet det selv”. Man kan også møde 24/12 på nettet: 24-12.dk.

Af Ulla Schødt

24:12 – et julemagasin – 60 sider – 49,95 kr. – LogosMedia