Jul i Den Danske Kirke i London

I Den Danske Kirke i London holder man fast ved de danske traditioner med juleklip, luciagudstjeneste og juleaftens-gudstjenester med tilbud om en hyggelig dansk jul i kirken, oplyser Danske Sømands- og Udlandskirker.
Udlandsdanskere kan opleve dansk jul i St. Katherine’s Church ved Regent’s Park i London.
Udlandsdanskere kan opleve dansk jul i St. Katherine’s Church ved Regent’s Park i London.

– Vi vil gerne give danskerne her i London en dansk jul, som de husker den hjemme fra Danmark. Julen er den tid på året, hvor savnet efter det, man husker hjemmefra, er størst. Derfor er det kun naturligt, at vi som kirke skaber et rum for den danske jul, siger præst Else Hviid.
Julen startede første søndag i advent, hvor der var juleklip i kirken. Mange danskere kommer med deres engelske ægtefælle for at deltage i arrangementerne. De nyder især lucia-gudstjenesterne, hvor der er tekstlæsninger både på dansk og engelsk.
Der er omkring 50.000 danskere bosat i London, og de danske gudstjenester samler som regel 250. Efter den sidste juelaftensgudstjeneste holder man en traditionel juleaften med and, flæskesteg og dans om træet. Nøjagtig som de fleste husker det fra Danmark, fortæller præsten.
Den første danske kirke i London blev indviet i 1696. Det var på Wellclose Square ved Tower. Senere flyttede kirken til forskellige adresser, inden menigheden i 1952 flyttede ind i den nuværende St. Katherine’s Kirke.