Lægemissionær ’Årets Person’ i Time

Flere kristne hyldes i Time Magazine for deres indsats mod ebola.
Dr. Brantly har besøgt Obama og talt til Kongressen om epidemien.

Dr. Kent Brantly blev verdenskendt, da han pådrog sig ebola i Liberia og derpå blev behandlet i USA. Nu bliver han hædret i Time Magazine og har talt til Kongressen om indsatsen mod epidemien.
Dr. Kent Brantly var udsendt til Liberia for Samaritan’s Purse, da han fik ebola. Han blev behandlet i USA og senere raskmeldt.
Dr. Kent Brantly var udsendt til Liberia for Samaritan’s Purse, da han fik ebola. Han blev behandlet i USA og senere raskmeldt.

– Time Magazine hylder i dag de mange navnløse helsearbejdere, som kæmper mod ebola, sagde Dr. Brantly i forbindelse med offentliggørelsen af udnævnelsen af ham selv som Årets Person i Time Magazine.
Også andre kristne læger som Dr. Jerry Brown fra Monrovia bliver nævnt i Time Magazine for deres indsats mod ebola.
Sygdommen har nu kostet over 6.000 mennesker i Vestafrika livet. Især helsepersonalet er udsat for smitten.
Dr. Jerry Brown blev udsat for kritik, da han måtte omdanne kirken i sit hospital til ebola-afsnit for at afsondre de smittede fra andre patienter. Men det var et nødvendigt skridt, som hospitals-ledelsen bakkede op om.
– Jesus selv helbredte mennesker i Guds hus, lød svaret fra ledelsen til kritikerne i Monrovia.
Dr. Brantly har sammen med sin hustru besøgt præsident Barack Obama og har deltaget i en høring i Kongressen om indsatsen mod ebola. Her fortalte han åbent om sine egne symptomer og sin frygt, da han fandt ud af, at han havde fået ebola. Ligesom sygeplejerske Nancy Writeboll blev Brantly fløjet til behandling i USA, hvorefter de begge blev raske.
Sidste år var pave Frans I. ’Årets Person’ i Time efter sit første år på pavestolen.