Angelina Jolie knælede og bad om mirakel

Skuespiller Angelina Jolie fik brug for Gud under sin debut som instruktør med filmen ’Unbroken’.s11 angelina Jolie

Angelina Jolie (39) er ikke troende, men hun lærte noget om bøn under indspilningen af Unbroken om en kristen krigshelt.

Louie Zamperini, olympisk løber og veteran fra 2. verdenkrig, døde i sommer af lungebetændelse i en alder af 97 år. Men Angelina Jolie, som har instrueret en film om hans dramatiske liv, nåede at blive nært knyttet til ham, mens han levede.
Filmen Unbroken er baseret på en biografi skrevet af Laura Hillenbrand.

Bad om et mirakel

Under instrueringen af en bestemt scene i New South Wales i Australien fik Jolie en dag desperat brug for et mirakel.
– Hun er ikke troende og havde aldrig bedt før. Men i den allersidste, vigtige scene af filmen havde de brug for solskin efter længere tid med storm, fortæller Zamperinis datter, Cynthia Garris.
Angelina sagde: ’Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, så jeg vil gøre det, som Louie ville have gjort.’ Så faldt hun på knæ og bad om et mirakel. Alle så det. Og så holdt det op med at regne. Solen kom frem, og der var en regnbue, så hun sagde: ’Lad os filme’, og det gjorde de så. Da hun sagde ’Cut!’ begyndte det at regne igen, fortæller Cynthia Garris.

Venskabet med krigshelten Louie Zamperini lærte Angelina Jolie noget om Gud.
Venskabet med krigshelten Louie Zamperini lærte Angelina Jolie noget om Gud.
Inspireret af helten

Angelina Jolies bøn skyldtes inspirationen fra Zamperini, fortæller hans datter.
Virkelighedens Zamperini havde da også en helt utrolig historie og en stærk kristen tro:
– Hun var så rørt over min fars tro, at hun selv gav det en chance. Og det er netop, hvad han håbede, folk får ud af filmen, siger Cynthia.
Da min far døde, var vi sammen med ham på hospitalet. Angelina kom omkring 45 minutter senere, og hun pegede opad og sagde: ”Jeg ved, at han er sammen med os; jeg ved, at han er der hos Gud”.
Jeg tror virkelig, at det er en del af Guds plan for Angelina, at hun skulle møde Louie og lave filmen om ham for selv at få Gud med i sit liv, siger Cynthia Garris.

Japansk krigsfange

Zamperini oplevede en hel række frygtelige begivenheder under 2. verdenskrig. Hans fly blev skudt ned, og han overlevede derefter 47 dage på Stillehavet i en redningsbåd. Han blev derpå taget til fange af japanerne og udsat for umenneskelig tortur i en japansk krigsfangelejr.
Zamperini kom senere til personlig tro på Jesus under en af Billy Grahams vækkelseskampagner i 1949. Det hjalp ham til at tilgive de japanske fangevogtere og komme over sine skader, inklusive posttraumatisk stress.

Troen med i filmen

Angelina Jolie har for nylig fortalt om sin beslutning om at inddrage Zamperinis kristne tro i filmen. Hun forklarer, at det var krigsheltens eget ønske, at hans tro skulle forklares, så den kan forstås af af alle.
– Vi gjorde det universelt, så det ikke har med en specifik trosretning at gøre. Det var aftalen med Louie, fortæller Angelina Jolie. ’Han ønskede, at budskabet skulle ud til alle. Troen og tilgivelsen skulle fremstilles som noget universelt. Det skulle tale til alle. Hvis du leder efter symboler og mirakler i filmen, kan du sagtens finde dem’, lover instruktøren.
Zamperinis børn, Cynthia og hendes bror Luke, er da også begejstrede for Jolies film.
– Jeg elsker bare den film! siger Luke, der ligesom søsteren mener, at filmen giver et sandt billede af deres far og hans tro.
Unbroken kan ses i USA’s biografer juledag og i danske biografer fra den 8. januar 2015.