Luciasangen fik lufthavnen til at lette

Danmissions Lucia-indsamling startede i lufthavnen med gospelsang.luciaindsamling

Travle flypassagerer stoppede op, blev stående og sang med på julesalmerne, da gospelkor sang det glade julebudskab i Københavns Lufthavn fredag 28. november.

Flere blev faktisk synligt rørt – ikke mindst da sangerne midt mellem taxfree-butikker og en konkurrence om at vinde en luksusbil sang om julens fred.

 

Gospelkor i julestafet

Sangerne fra Vocation og Revelation Gospelkor er med i en Luciastafet, hvor forskellige kor rundt om i hele landet synger Luciasangen og andre julesange til fordel for et godt formål. Luciastafetten er en del af Årets Lucia Indsamling, som den folkekirkelige organisation Danmission står bag.
Ønsket er, at julens mange Lucia-optog og koncerter både tænder lys og spreder varme i danske hjerter, men også bliver en anledning til, at folk kan give en hjælpende hånd og et håb videre til fattige og udsatte kvinder og deres familier rundt om i verden.

 

Gør noget for andre

Vi ska ikke bare snakke, men også handle – walk the way you talk, sagde korleder Sofie Hermind efter koncerten i lufthavnen. ”Og for begge kor er det fundamentalt at gøre noget godt for andre.”
Sofie Hermind mødte for et par år siden Danmissions arbejde på en rejse til Egypten. Det påvirkede hende mere, end hun havde forventet.
– Ét er at sidde i Danmark og høre om det – noget helt andet er at stå midt i slummen i Kairo. Pludselig blev det hele meget konkret. Det handlede fx ikke længere abstrakt om hjemløse børns rettigheder, det handlede om Muhammed, som boede i en jeep med andre gadebørn. Der sker noget i én, når man får muligheden for at se ind i øjnene på dem, som man hjælper, fortæller Sofie Hermind.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Håb til gadebørn

Inden afrejsen var hun usikker på, hvilken forskel hun kunne gøre som ambassadør for Danmission. Hun spurgte sig selv: Ville det give mere mening at taget derned og arbejde som pædagog?
– Men da jeg stod i Kairo, oplevede jeg, at jeg med min blotte tilstedeværelse kunne være med til at gøre en forskel. Være inspiration for de mennesker jeg mødte – være med til at opmuntre og til at give håb til gadebørn som Muhammed, siger hun.
– For mig handler det om efterligning – om eksemplets magt. Både i Kairo, i Københavns Lufthavn og i mit arbejde som korleder.

 

Santa Lucia inspirerer

Forbilledet for Årets Lucia Indsamling er Santa Lucia – den kristne kvinde, som i 1300-tallets Sicilien gav mad og håb til fattige og syge. På hovedet bar hun lys for at have begge hænder fri til at hjælpe.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Udover kor er mange kirker og genbrugsbutikker med i Årets Lucia Indsamling. De sælger skrabelodder og samler ind fx i forbindelse med Lucia-optog.
På Facebook kan man se, hvor og hvornår de enkelte kor synger. Man kan også læse mere om Årets Lucia Indsamling på Danmissions hjemmeside.

 

Danmissions arbejde

Danmission er en selvstændig organisation forankret i folkekirken. Visionen er at styrke den globale kirke, skabe fred og forståelse gennem dialog og bekæmpe fattigdom for mennesker i Afrika, Asien, Mellemøsten og Danmark.
Danmissions historie går tilbage til 1821. Der er i dag flere end 8.000 engagerede over hele landet, og organisationen har en årlig indtægt på 74 mio. kr. Arbejdet støttes af staten, men drives hovedsageligt for privat indsamlede midler og overskud fra Danmissions genbrugsbutikker.

Af Tove Lind


Artiklen fortsætter efter annoncen: