Blødere hip hop

Lecraes nye album 'Anomaly'
Lecraes nye album ‘Anomaly’ – Forhandler: www.itunes.dk – Pris: 94 kr.

Lecraes nye album ‘Anomaly’ er et solidt album, som er godt uden at imponere.

Lecraes 6. album starter lidt mere blødt, end de ofte gør, med nummeret ‘Outsiders’, hvorefter det efterfølges af det virkelig fede nummer ‘Welcome in America’, hvor han kritiserer samfundet.
Det går gennemgående igen på Lecreas plader, at han står fast på kristne værdier og ikke er bange for at holde fast ved disse værdier på trods af modstand fra flertallet. Det samme gælder på denne plade. Ikke mindst på nummeret ‘Say I won’t’ feat’ – med Andy Minero, en anden populær rapper – hvor sætningen: “Why are you scared to be different” kommer som et tilbagevendende omkvæd.

Lecrae har som altid meget på hjerte, og det bliver også politisk nogle gange. Jeg kan dog godt lide, at musikere tør mene noget, så længe man ikke hele tiden føler, at man bliver påduttet en holdning. Det gør man ikke her, og Lecrae når også rundt om sine egen personlige fortrydelser og smerter fra fortiden i ‘Good, Bad, Ugly’, hvor han fortæller, at han som 7-8 årig blev seksuelt udnyttet af en babysitter. Han fortæller også om sine samt teenageår, hvor han både havde sex og fik kæresten til at få en abort i perioden. Lecrae synger ærligt om det og vender hele tiden tilbage til friheden, han nu har i Kristus. Det fokus udvider han i det efterfølgende nummer ‘Broken’ feat. Kari Jobe, med omkvædet:
‘Your presence in me // Is all the strength that I need // And I’ll always be home’

Alt i alt er det en Lecrae, som virker mere moden, men også lidt mere kedelig og blød musikalsk. Lidt mere poppet. Om man kan lide det, er jo en smagssag. Jeg kan ikke. Tekstmæssigt er han dog skarpere end nogensinde, og det er klart et plus på albummet.