Efterskoleforstander stiller op til folketingsvalg

Forstander for Mariager Efterskole, Jens-Henrik Kirk, opstiller for de Konservative til det kommende folketingsvalg.

Jens-Henrik Kirk.
Jens-Henrik Kirk.

Jens-Henrik Kirk har i snart 10 år været forstander på Pinsevækkelsens efterskole i Mariager. Selv om den 37-årige skoleleder trives godt i dette job, har han valgt at engagere sig som politiker.

For Jens-Henrik er det ikke et ønske om karriereskift, men en gammel drøm, som det nu er tid til at handle på:
– Jeg har i mange år båret på en drøm om at engagere mig i politik. En drøm om at bruge min stemme i den offentlige debat og kæmpe for de kristne værdier i vores samfund. Jeg har arbejdet tæt sammen med politikere og set, hvad det koster, og hvilket pres de er under. Men drømmen og kaldet kan jeg ikke lade ligge, lyder udmeldingen fra Jens-Henrik i forbindelse med beslutningen om at stille op til folketingsvalg.

Stiller op som konservativ

I efteråret tog Jens-Henrik Kirk kontakt til Det Konservative Folkeparti og besluttede efterfølgende at stille op i Vestjyllands Storkreds, hvilket han for nylig modtog valget til. Han stiller således op til valg i samme kreds som Tove Videbæk. Om valget af parti siger Jens-Henrik:
– Gud, konge og fædreland! Det er lige mig! Derfor er jeg også konservativ. Jeg tror på, at partiet skal have en ny profil, igen melde sig ind i værdidebatten i Danmark og begynde målrettet at arbejde for mennesker først! Jeg ønsker at værne om vores lands kristne kulturarv og kristne værdier.

Ikke et fravalg af efterskolen

Privat er Jens-Henrik gift med Camilla Storsul Kirk, der også er ansat på Mariager Efterskole som lærer. Sammen har de børnene Joachim 11 år, Lucas 8 år og Amalie 6 år.
Jens-Henrik er uddannet International Interkulturel Socialrådgiver og er i sideløbende med efterskolejobbet igang med en diplomuddannelse i ledelse. Han har været ansat som skoleleder på Mariager Efterskole siden 2005.
– Mit nye engagement i politik er ikke et fravalg af Mariager Efterskole. Det er udelukkede et ønske om at stille mig til rådighed for at præge dansk politik, fastslår Jens-Henrik.
Når valgkampen går i gang, vil to af efterskolens nuværende lærere, Klaus Rasmussen og Vibeke Frandsen, lede skolen.
Bliver Jens-Henrik ikke valgt som folketingsmedlem, vil han fortsætte som forstander for Mariager Efterskole efter folketingsvalgets afslutning.