Kan 10.000 samles til lovsang i Boxen?

Boxen i Herning fyldt med lovsangere. Sådan lyder en drøm, som snart har 4 år på bagen. Men den er langt fra død. Og for en god uges tid siden gik den viralt.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. At fylde Boxen i Herning med lovsang. Det sker heller ikke i morgen. Men hvis man kan regne med Facebook, så nærmer virkeliggørelsen sig måske mere, end man skulle tro.

Det var en håndboldkamp i Jyske Bank Boxen i Herning, som oprindelig inspirerede de tre idemænd bag lovsangs-drømmen.
Det var en håndboldkamp i Jyske Bank Boxen i Herning, som oprindelig inspirerede de tre idemænd bag lovsangs-drømmen.

To IMU’ere (Indre Missions Ungdom) fra Hammerum nær Herning har gennem flere år arbejdet på at få et storstilet lovsangsarrangement til Boxen i Herning.

Mangler penge til underskudsgaranti

Boxen rummer titusind mennesker, men arrangementet skal bruge 500.000 i underskudsgaranti, som stadig ikke er fundet. Derfor besluttede de tre idemænd at åbne op for invitationer på deres Facebook-gruppe ”Lovsang i Boxen i Herning – er det muligt?” I løbet af få timer forrige søndag voksede antal medlemmer fra få hundrede til over 3.000.  Selvom nogle af medlemmerne senere viste sig at være ufrivilligt inviterede, som Facebook nu engang kan, så nåede gruppen op på omkring 4000 medlemmer, før idemændene flyttede hele herligheden til Facebook-siden ”Lovsang i Boxen”. Det er nemlig ikke muligt at blive ufrivillig medlem på en Facebook-side. Selvom gruppen igen skulle begynde forfra, var der ved redaktionens slutning knap 3.500 medlemmer – denne gang alle frivillige.

Inspireret af håndbold

Arbejdsgruppen ønsker at udvide sig og blive tværkirkelig, og planen er at invitere et internationalt navn som Chris Tomlin eller Hillsongs United, som virkelig kan tiltrække mennesker.
På Facebook-siden skriver en af idémændene om årsagen til placeringen og idéen bag, Flemming Hebsgaard:
– Vi var til en af kvindelandsholdets håndboldkampe. Efter kampen opstod tanken om, hvor fedt det kunne være, hvis det i stedet havde været 10.000 mennesker, der lovsang Gud. Derfor gik vi i gang med at undersøge mulighederne. Da vi alle er fra Herning-området, så er det jo også naturligt, at det er i vores nærområde vi forsøger at afholde koncerten. Vi håber meget, at det lykkes, omend der er et stykke vej endnu.

Tidshorisonten er uvis

Men selvom gruppen har mange likes, er det ikke et arrangement, som bliver afviklet i morgen. Martin Raabjerg og Flemming Hebsgaard skrev første gang for snart fire år siden: ”Det første, som nok skal slås fast, er, at det ikke er i morgen, det sker. Tidshorisonten er nok 2-4 år.” Og det fik han ret i. Tiden vil vise, hvor lang tid der endnu kommer til at gå.