Landsleder i DFS bliver ny skoleleder på Djurslands Efterskole

Bent Molbech Pedersen stopper som landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.

Bent Molbech Pedersen.
Bent Molbech Pedersen.

Efter otte år som landsleder i Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, har Bent Molbech Pedersen opsagt sit job for i stedet at blive ny skoleleder på Djurslands Efterskole pr. 1. august.
DFS’ bestyrelse, Landsudvalget, er kede af at skulle sige farvel til en dygtig leder.
– Vi er i landsudvalget rigtig kede af at Bent stopper som daglig leder af DFS. Bent har været en dygtig leder, og har stået i spidsen for den nødvendige og positive udvikling af organisationen, som vi kender den i dag. Bent brænder for at børn i Danmark skal høre om Jesus, og det mål har været ledestjernen for hans arbejde. Bent har med sin unikke blanding af strategisk overblik, gode humør og kvikke bemærkninger været en værdsat leder, siger formand for Landsudvalget, Dorte Krogh Eriksen. Landsudvalget vil i løbet af de næste uger lægge en plan for ansættelse af ny landsleder.

Anders Christensen.
Anders Christensen.
Afløser Anders Christensen

På Djurslands Efterskole i Fjellerup skal Bent Molbech overtage lederstillingen efter Anders Christensen, som efter fire år på posten selv har valgt at stoppe. Anders Christensen, der i sin tid som skoleleder valgte at blive boende i Gjern, begrunder sin afgang med et ønske om at bruge mere tid sammen med sin familie, samt et ønske om at videreuddanne sig. Også her beklager bestyrelsen at skulle sige farvel til en kompetent medarbejder.
– Vi har været meget tilfredse med Anders’ engagement og store indsats i disse år og vi beklager hans afgang, men vi har samtidig stor respekt for Anders’ valg. Gennem de seneste år har Anders, sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne formået at udvikle skolens profil, således at den til stadighed fremstår med gode tilbud og linjer og er godt rustet til de kommende år, lyder det fra Henrik Grove Rasmussen på vegne af skolens bestyrelse. Samtidig glæder de siger over at kunne indstille Bent Molbech som ny leder:
– Vi har stor tiltro til, at Bent vil kunne fortsætte skolens gode linje og indgå i et godt samarbejde med viceskoleleder Tom Skuldbøl og de øvrige medarbejdere, ligesom han med sit store netværk fra sit tidligere virke, vil formå at synliggøre efterskolen bredt og derved være med til at sikre et godt elevgrundlag fremover. Vi tror på, at dette er en rigtig god løsning for skolens videre liv.
Det er planen, at Bent, der nu er bosat i Kragelund ved Løsning, sammen med sin familie flytter ind i forstanderboligen ved skolen.