Bibelsk museum til 400 mio.$ bygges i Washington DC

Det bibelske museums formand Cary Summers talte ved et arrangement på byggepladsen ved Capitol Hill den 12. februar.
Det bibelske museums formand Cary Summers talte ved et arrangement på byggepladsen ved Capitol Hill den 12. februar.

Bygningen af et nyt bibelsk museum nær USA’s regeringsbygning i Washington DC startede officielt den 12. februar og ventes færdigt i 2017, fortæller Steve Green fra Hobby Lobby.

– Nu kickstartes et tre-års projekt, sagde det bibelske museums formand Cary Summers på pladsen, hvor det 430.000 m2 store museum skal bygges. Han tilføjer, at Washington DC i forvejen er kendt som ’verdens museers hovedstad’. Hobby Lobby’s direktør Steve Green har i flere år ønsket at skabe et museum med fokus på historien bag og beretningerne i Bibelen. Green har i årevis samlet ting til museet, som bl.a. skal indeholde 500 bibelske tekster og artefakter. Museet skal have en permanent historisk udstilling samt biblioteker og gallerier, som skal være tilgængelige for studerende fra 60 internationale præsteseminarier og universiteter.