Hvilken Jesus?

Torben Søndergaard blev troende kristen i en voksen alder og driver nu et omfattende gademissionsarbejde i flere lande med egen bibelskole på nettet, som når ud til over 3.000. Han har flere gange været i tv, og han har skrevet bogen ”Den Sidste Reformation”. Hjemmeside: www.mission.dk - mail: torbenks@gmail.com.  Obs! Klummeskribenter giver frit udtryk for egne holdninger, og disse er ikke nødvendigvis sammenfaldende med Udfordringens holdninger.
Torben Søndergaard blev troende kristen i en voksen alder og driver nu et omfattende gademissionsarbejde i flere lande med egen bibelskole på nettet, som når ud til over 3.000. Han har flere gange været i tv, og han har skrevet bogen ”Den Sidste Reformation”. Hjemmeside: www.mission.dk – mail: torbenks@gmail.com.
Obs! Klummeskribenter giver frit udtryk for egne holdninger, og disse er ikke nødvendigvis sammenfaldende med Udfordringens holdninger.

Når jeg spørger, hvilken Jesus vi tror på, er det ikke fordi, der findes flere Jesus’er. Der findes nemlig kun én af ham, jeg tænker på. Guds søn, vores frelser, ham vi læser om i Evangeliet. Ham der døde på et kors, blev begravet og opstod igen og lever i dag. Ham der tog op til Gud og sendte Helligånden herned. Ham som kan frelse og som en dag vil dømme verden.

Men sandheden er, at der i dag findes mange både indenfor og udenfor kirken, der rigtigt nok bekender, at de tror på Jesus, men spørgsmålet er: Hvilken Jesus tror de på? Ja, det er rigtigt, at Jesus sagde: ”Du skal elske din næste som dig selv” (Mark 12:31), hvilket vi alle kan genkende og nikke ja til. Han sagde også til kvinden grebet ægteskabsbrud: ”Heller ikke jeg fordømmer dig; gå, og synd fra nu af ikke mere!” (Joh 8:11) Samt til røveren på korset: ”Sandelig, siger jeg dig, i dag skal du være med mig i Paradis.” (Luk 23:43). Alle disse eksempler kender de fleste.

Men det virker som om, at deres Jesus aldrig har sagt: ”Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig.” (Mat 16:24) og ”Den, som tror og bliver døbt, skal frelses; men den, der ikke tror, skal dømmes. Og disse tegn skal følge dem, der tror: I mit navn skal de uddrive dæmoner, de skal tale med nye tunger…” (Mark. 16:16-17) Eller ”Hvorfor kalder I mig ‘Herre’, når I ikke gør, hvad jeg siger?” (Luk. 6:46). Og senere dette: ”Mig er givet al magt i himlen og på jorden. Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem…”. (Mat 28:19)

Det virker som om, mange glemmer, at de fleste af dem, der fulgte (troede på) Jesus, måtte betale alt for at følge ham, ja, endda med deres liv. De glemmer, at mange på dommens dag vil blive overrasket, når han vil sige: ”Jeg har aldrig kendt jer. Gå jeres vej, I som begår lovbrud!” (Mat 7:23) Hvis vores Jesus ikke er den samme som også sagde alt dette, så tror vi på en fejl Jesus. Vi kan ikke bare plukke og vrage i, hvad vi synes kildrer vore ører. Det er altså enten eller. Enten tror vi på ham og hele hans budskab og efterlever det, eller også gør vi ikke. Lad os leve for ham. For som Jesus siger: ”For den, der vil frelse sit liv, skal miste det; men den, der mister sit liv på grund af mig og evangeliet, skal frelse det.” (Mark 8:35) Lad os se på, hvad hele Skriften siger om det at tro på Jesus, og ikke kun udplukke få steder her og der. Dette er Danmarks håb: at vi igen begynder at tro på den bibelske Jesus.