Dansk lovsang med lidt af hvert

Kunstner: Hanne Vinsten   -  Titel: Lys   -  Genre: Lovsang  -  Forhandler: www.hannevinsten.net  -  Pris: 150,00 kr.
Kunstner: Hanne Vinsten – Titel: Lys – Genre: Lovsang – Forhandler: www.hannevinsten.net – Pris: 150,00 kr.

Navnet Hanne Vinsten får klokkerne til at ringe hos de fleste. Hun har bidraget betragteligt til de seneste årtiers lovsange. Nu er hun klar med CD’en Lys.

Den er en fin blanding af helt nye sange, moderne klassikere og to salmer fra henholdsvis 1891 og 1609. Især de to arrangementer af de gamle salmer er smukke. De formår at være tro mod tekst og indhold og samtidig fremstå både nye og genkendelige. De nye sange er sikre kompositioner, udført med stor musikalitet og dejligt produceret. Sangene genlyder af en længsel efter og tillid til Gud. Hvis man får fat i CD’en i fysisk eksemplar ligger der en musikvideo til sangen ”Et lys i mørket”, den er dog også at finde på YouTube og Hanne Vinstens hjemmeside.

Sangen er blevet til efter en oplevelse af en ung mand, som sprang i døden for øjnene af Hanne Vinsten. I det hele taget er der en alvorlig tone på albummet Lys. Hanne Vinsten er bestemt ikke bange for at tage fat i det, som er tungt og svært. Men fællesnævneren i behandlingen af det svære, er håb. Håb i Jesus ”som rækker ind i evigheden” som er en af linjerne i sangen ”Vi vil ses igen”. Det er et frisk pust at få lagt et nyt arrangement på et par af Hanne Vinstens tidligere sange. Især ”For det kald som jeg har” er vellykket i sit opdaterede rockede udtryk, lige bortset fra en fade-intro. Mon ikke den gør et sikkert come-back i de danske kirker i det kommende år? Dette album er lettilgængeligt, uden at det som tidligere nævnt tager let på hverken menneskelivet eller livet med Gud. Men teksterne er klare og præcise, indsigtsfulde og friske. Alt sammen pakket fint ind i vellydende arrangementer.

Anmeldt af Torben Schmidt