Mørket forsvandt

Maja Louise Callesen er 17 år. Hun har skrevet Yeshua på sin hue, fordi det føltes trygt – og fordi hun ved, at det er Jesus, som har givet hende håb og glæde, da alt så mørkest ud.
Maja Louise Callesen er 17 år. Hun har skrevet Yeshua på sin hue, fordi det føltes trygt – og fordi hun ved, at det er Jesus, som har givet hende håb og glæde, da alt så mørkest ud.

Det seneste år har vendt op og ned på 17-årige Maja Louise Callesens liv. Før levede hun i et sort hul med depression og selvmordstanker. I dag ved hun, at hun er et elsket barn af Gud.

Der står Yeshua på huen og Jesus på væggen i Maja Louise Callesens værelse i Svendborg. Hun er 17 og har knap nok været kristen et helt år, alligevel gennemsyrer troen på Jesus de fleste områder af hendes liv. Maja Louise har ikke haft en nem barndom.
– Jeg kan ikke huske så meget fra den. Det meste jeg ved fra min opvækst, er noget, jeg har fået fortalt eller læst i rapporter fra kommunen. Blandt andet, at der var en periode i min barndom, hvor den eneste, jeg snakkede til, var min mor, forklarer Maja Louise, som også kun talte med nogle enkelte mennesker i skolen. Da hun blev teenager og i årene derefter, var hun meget optaget af at finde meningen med livet. Det sendte hende ud ad okkultismens sti.

Mere end det sorte hul

– Jeg var overbevist om, at der var mere end bare det sorte hul, jeg var i – fyldt med depression og selvmordstanker. I 2013 lærte jeg nogle mennesker at kende, som var meget involveret i New Age. Og jeg blev virkelig grebet af det. Så jeg begyndte at læse en masse om chakraer, buddhisme, shamanisme, hvordan man kan blive clairvoyant og meget meget mere, forklarer hun og fortsætter:

“De ting jeg kunne lide at gøre før, frastøder mig nu. Nu ønsker jeg at leve på en måde, der glæder Gud”

– I starten virkede det helt uskyldigt, og det var, som om jeg fik det bedre. Men det vendte rigtig hurtigt, og jeg faldt tilbage i depression, selvskadende adfærd og selvmordstanker. Jeg begyndte at blive skræmt af lyde af fodtrin, lyde oppe på loftet, og jeg oplevede ofte, når jeg skulle sove, at jeg kunne mærke nogen ligge bag ved mig og trække vejret. De uhyggelige oplevelser blev kun værre og værre.

Sidste chance

Maja Louise forstod ikke, hvad der skete med hende, men hun begyndte at opleve nogle mærkelige tilskyndelser. – Det startede med en følelse af lyst til at læse i Bibelen. På daværende tidspunkt havde jeg ikke en bibel, så det blev ikke rigtig til noget, fortæller den 17-årige pige.
Det fortsatte ned ad bakke, og Maja Louise var tæt på at opgive livet fuldstændigt.
– Jeg husker, hvor ofte jeg knækkede sammen i gråd og råbte ud, at jeg bare ønskede at dø. Pludselig kom den stærke følelse igen, at jeg skulle lære Jesus at kende. Jeg sagde til mig selv, at nu er det sidste chance. Hvis jeg ikke får det bedre af at lære Jesus at kende, så slutter jeg mit liv, for jeg kunne bare ikke mere.

Mørket forsvandt

Så begyndte Maja Louise, som på det tidspunkt var 16 år, at se videoer på nettet om Jesus og læse om ham.
– Og med det samme oplevede jeg, at alt mørket forsvandt, og de ubehagelige ting stoppede. Det var, som om jeg havde levet under en sort kappe, som blev fjernet, da jeg åbnede op for Jesus, forklarer hun. En dag stødte hun ind i nogle videoer med Torben Søndergaard og oplevede, at hun skulle kontakte ham. Han satte hende i kontakt med nogle kristne, og Maja Louise blev døbt på sin 17 års fødselsdag i juni sidste sommer, to uger efter hun var blevet kristen.

“Jeg begyndte at stole på Gud og tage imod hans kærlighed. Det har resulteret i, at jeg i dag kan føle kærlighed til andre mennesker”

At blive kristen ændrede på mange måder Maja Louises liv fuldstændigt.
– De ting jeg kunne lide at gøre før, frastøder mig nu. Nu ønsker jeg at leve på en måde, der glæder Gud. I starten tænkte jeg meget over, hvorfor det lige var mig, som Jesus kom og rørte – og hvad han egentlig ville med mig. En aften hørte jeg en stemme i mit indre sige: ”Det er fordi du aldrig har følt dig elsket. Men du skal vide, at der er nogen, der elsker dig.” I starten havde jeg svært ved at tro det. For hvem kunne dog elske mig? Med tiden gik det op for mig, at jeg ikke bare skulle være Jesus’ lille slave, men at Han faktisk ville mig det godt, og bekymrede sig for mig. Jeg begyndte at mærke, hvem Gud er, forklarer Maja Louise omhyggeligt. Også i hendes familieliv fik Maja Louises nye tro stor betydning. Selvom hun boede i hus med sin far, havde hun ikke talt med ham i flere år.

Fik kærlighed til sin far

– Jeg oplevede, at Gud sagde, at nu var det tid til, at jeg skulle snakke med ham. Jeg bad Jesus hjælpe mig, og så tog jeg det første skridt og gik ud og talte med ham. For første gang i mit liv oplevede jeg at kunne kigge på min far med kærlighed og tilgivelse i hjertet, fortæller Maja Louise og forklarer, at det har været med til at gøre hele hendes familiesituation anderledes. Andre mennesker nyder også godt af Maja Louises forvandling.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg begyndte at stole på Gud og tage imod hans kærlighed. Det har resulteret i, at jeg i dag kan føle kærlighed til andre mennesker. Især har jeg fået et hjerte for hjemløse og misbrugere. Dem som verden kaster bort som værdiløst affald. Derudover oplever jeg også, at folk kommer og spørger ind til, hvem ham der Jesus egentlig er. For jeg har ændret mig enormt meget på rigtig kort tid. Ikke fordi jeg valgte at ændre mig, for jeg har ingenting gjort for at ændre mig. Men fordi jeg lagde mit liv i Guds hænder og lod ham forme mig, forklarer hun. Hun ønsker af hele sit hjerte at de mennesker, vi lever iblandt, skal komme til at kende Jesus. Verden har brug for Guds kærlighed.

“Sandheden er en person, og Hans navn er Jesus. Kom til ham, han er den eneste, der kan sætte dig fri”

– Mit håb for fremtiden er, at mange flere mennesker må få et personligt møde med Jesus. At folk på blive sat fri fra Satans lænker. Verden har brug for at opleve Guds nåde og kærlighed. Og hvordan kan verden det, når de kristne bare sidder inde i en bygning og ikke går ud i verden, hvor de fortabte er? Jeg ønsker sådan, at kirken bliver genoprettet, og at vi kommer tilbage til det, kirken oprindeligt var, med Jesus som Herre. At se Helligånden røre mennesker på en så stærk måde, at de vender om til Gud.

Sandheden er en person

Hun håber også, at andre unge, som bliver fanget i det okkulte, får hjælp fra modne kristne. Hun understreger, at vi ikke er skabt til at klare alting alene. – Og så tror jeg, det er vigtigt, at vi husker på, at Sandheden ikke er en undervisning. Sandheden er en person, og Hans navn er Jesus. Kom til ham, han er den eneste, der kan sætte dig fri. Vi kan ikke sætte os selv fri. Men når vi bygger et personligt, intimt kærlighedsforhold til Jesus, så oplever vi, at lænkerne falder af. Maja Louise går i tiende klasse i Svendborg og er hver onsdag i praktik i en café for hjemløse. Hun hører ikke til i en menighed, men har et godt netværk af kristne omkring sig.


Artiklen fortsætter efter annoncen: