Islam og kristendom er forskellige som nat og dag

Religionernes første tid viser deres sande natur, mener Jens Møller.
Religionernes første tid viser deres sande natur, mener Jens Møller.

Tidl. folketingsmand og landsformand for Kristeligt Folkeparti Jens Møller mener, der er grund til ængstelse. Islams voldelige tendenser begyndte allerede fra starten af Islams historie, mens kristendommen i starten blev udbredt som en forfulgt religion.

– Paulus gik rundt og prædikede og helbredte syge. Men de første muslimer gik på krigstogt for at erobre land, siger Jens Møller, den tidligere landsformand for Kristeligt Folkeparti.
– Mange siger, at der er noget galt med religon i det hele taget. Men man må skelne. Hvis man vil sammenligne islam med kristendommen, kan man sammenligne udvalgte skriftsteder fra Bibelen og Koranen. Men man kan også se på, hvordan de to religioner opførte sig i de første århundreder – før de blev gjort til statsreligioner af magthaverne, siger Jens Møller.

Ét stort krigtstogt

– Paulus gik rundt og prædikede og helbredte syge i hele den daværende kendte verden. Men da islam kom frem, erobrede de Arabien, Nordafrika, Palæstina, og store dele af Spanien og Frankrig. Det har været ét eneste krigstogt for at erobre land. Da de blev smidt ud fra Vesteuropa af korsridderne, gik de i gang med at erobre Balkan. Det siger en del om forskellen mellem de to religioner. Islam blev ikke udbredt ved prædiken eller helbredelser – men ved at øve vold.

Elsk muslimer trods alt

– Før i tiden sagde man, at vi skal elske synderen og hade synden. Det gælder også i forhold til islam, pointerer Jens Møller.
– Det med vold og erobringer er en hovedtanke i deres religion. Men ikke alle muslimer er sådan. Alligevel er der grund til ængstelse. Det er ikke frygt, men realisme, understreger den tidligere formand for Kristeligt Folkeparti, som nu er æresmedlem af KristenDemokraterne. Han bor stadig i Tved ved Kolding.

Trods sine 94 år følger han fortsat aktivt med i det politiske liv. Da han er blind, får han i dag de fleste nyheder gennem radioen. Det var ham, der første gang bragte Kristeligt Folkeparti i Folketinget i 1973 med et overraskende rekordvalg, som gav syv mandater – imod alle forudsigelser. Han forhandlede både med rød og blå blok og lancerede udtrykket ”henover midten”. Det lykkedes ham at skabe samarbejde mellem blokkene.

Af Bodil Lanting og Henri Nissen