Moderne og meditiativt

Kunstner: Young Oceans   -  Titel: I Must Find You   -  Genre: Alternativ  -  Forhandler: www.itunes.dk  -  Pris: 72 kr.
Kunstner: Young Oceans – Titel: I Must Find You – Genre: Alternativ – Forhandler: www.itunes.dk – Pris: 72 kr.

Super stemningsfuldt og også super fedt lovsangsalbum fra Young Oceans, som er værd at lægge mærke til.

Forsangeren Eric Marshall kalder dem for “neo-alternative” og det er ikke en helt skæv beskrivelse af musikken. Det er nærmest meditiativt, men på en meget moderne og lidt anderledes måde, end meget meditiativ lovsang. Det er virkelig lækkert!

Marshalls intime stemme forsvinder og bliver til ét med musikken, for det er først og fremmest musikken, der træder i karakter på dette album. Young Oceans formår at skabe et lydunivers, som jeg faktisk næsten vil kalde unikt. Der findes i hvert fald ikke mange kristne, som laver noget med denne kvalitet. Det er utroligt behageligt at lytte til. Og det er også ganske forfriskende for én som mig selv, der har hørt på et utal af lovsangsplader, at der kommer sådan en som dén her. ‘I Must Find You’ giver et nyt sprog til musikken og kan i Danmark måske bedst sammenlignes med noget af det musik, som det danske band Kloster har lavet.

Smukt og stemningsfuldt, men også med en dyb og inderlig lovsang til Gud med forholdsvis enkle tekster. Sangene handler om brudtheden, en søgen efter Gud midt i det hele, og ikke mindst om håbet, der er i Gud, når alting ser mørkt ud. Albummet blev lavet i samme periode, som forsangeren Marshalls svigermor begik selvmord. Dette har selvfølgelig påvirket ham, og derfor lyder sangene måske lige en tand mere inderlige og ægte. Og på en eller anden måde, så bliver man bare draget tættere på Gud, når man lytter til albummet. Det skyldes måske, at der altid er en positiv og opmuntrende grundtone i det hele, som reflekterer det kristne håb, vi har uanset omstændighederne.