Netanyahu til danske jøder: Kom til Israel!

Netanyahu kritiserer, at jøder ikke kan føle sig sikre i Europa længere. Han opfordrer dem til at vende ”hjem” til Israel.
Netanyahu kritiserer, at jøder ikke kan føle sig sikre i Europa længere. Han opfordrer dem til at vende ”hjem” til Israel.

Israels statsminister inviterer truede jøder til at komme til Israel – men det vækker modstand.

Bombeangrebet i Paris fornylig og nu i København har mange lighedspunkter. Blandt disse er, at Israels statsminister Benyamin Netanyahu opfordrede franske jøder til at immigrere til Israel, hvilket nærmest blev afvist af denne befolkningsgruppe, og nu hans henstilling til danske jøder om at indvandre til Israel, hvilket også er faldet i dårlig jord.

I Israel har den dansk-fødte rabbiner/politiker Michael Melchior – far til det norsk-jødiske samfunds overrabbiner Yair Melchior og selv tidligere indehaver af denne post – sagt:
– Jeg bryder mig ikke om en sådan automatisk reaktion fra israelske politikere. Det er ikke en passende reaktion. Vi har en statsminister, som siger, at Israel vil komme under et frygteligt angreb og samtidigt siger, at alle bør ile til Israel.
– Danske jøder, lige så vel som jøder i hele Europa, prøver at gå forsigtigt mellem advarsler om forstærket antisemisme og at fortsætte jødisk liv som normalt.
– Jeg vil ikke have en konfrontation med Netanyahu, siger Melchior, og han er ikke den eneste israelske regeringschef, der har udtalt sig sådan.

En kvindelig jødisk læge, mor til to børn, Nadja Klevovodnya, siger i København:
– Jeg vil ikke tage herfra, jeg ved, at Israel altid med glæde vil tage imod os om nødvendigt. Jeg vil ikke tage herfra, men hvis jeg gør det, håber jeg, at det bliver af min egen frie vilje, og ikke fordi nogen vil have mig til det, siger hun. Under overskriften ”Noget råddent” bringer Jerusalem Post idag en leder, hvori det hedder, at Danmark er et meget farligt sted for jøder i dag.
Lederartiklen slutter – med henvisning til Shakespeares Hamlet:
– Der er noget råddent ikke blot i Danmark, men i hele Europa, hvor jøder stadigt mere føler sig i fare.

Jøderne i frontlinjen

Israels udenrigsminister Avigdor Lieberman har efter det dødelige terroristangreb i København fremsat en udtalelse, hvori det bl. a hedder:
– Kæden af terrroristbegivenheder i København – ved synagogen og ved en konference for beskyttelse af ytringsfrihed – viser, hvad vi har sagt i årevis, at Israel og jøderne absorberer denne terror som de første, fordi det ligger i frontlinjen mod terroren, som føres mod Vesten og hele den frie verden.

Videre hedder det i udtalelsen:
– Det internationale samfund bør ikke slå sig til tåls med erklæringer og demonstrationer mod terror, men bør føre total krig og bør tage afstand fra de politisk korrekte regler og slå ind på en total krig mod islamisk terrorisme og dennes rod. Ifølge Lieberman vil udenrigsministeriet fortsat have nær forbindelse med den israelske ambassade i Danmark og nøje følge begivenhederne.

Det sagde Netanyahu:
– Ekstremistisk islamsk terror har igen ramt Europa, denne gang i Danmark. Vi sender vore kondolancer til det danske folk og til det jødiske samfund i Danmark, sagde statsminister Benyamin Netanyahu på regeringsmødet i Jerusalem.
– Jøder er igen blevet myrdet på europæisk jord, bare fordi de er jøder. Denne bølge af terroristangreb, inklusive antisemitiske angreb, vil formentlig fortsætte, slog Israels statsminister Netanyahu fast i en kondolence til Danmark.

– Selvfølgelig fortjener jøder beskyttelse i hvert eneste land, men vi siger til jøderne, til vore brødre og søstre: Israel er jeres hjem. Vi forbereder og opfordrer til at kunne modtage masseimmigration fra Europa. Jeg vil gerne sige til alle europæiske jøder, og alle jøder uanset hvor de er, at Israel er hjemmet for enhver jøde, sagde Netanyahu.
– I dag vil vi fremlægge en plan fra regeringen på 180 millioner sekler for at fremme optagelsen af immigranter fra Frankrig, Belgien og Ukraine. Vi vil komme med yderligere planer senere.
– Til jøderne i Europa og jøderne i verden siger jeg, at Israel venter på jer med åbne arme, sagde Netanyahu ifølge pressemeldingen fra Regeringenes pressekontor (GPO).
Vidar


Artiklen fortsætter efter annoncen: