Amerikansk missionær frigivet

Den 71-årige Phyllis Sortor arbejder blandt børn af fulani kvægnomader.
Den 71-årige Phyllis Sortor arbejder blandt børn af fulani kvægnomader.

Pastor Phyllis Sortor, en 71-årig missionær fra American Free Methodist Church, som blev kidnappet den 23. februar i Emi Woro i Kogi, Nigeria, blev frigivet i god behold den 6. marts.

Kidnapperne menes at være en kriminel bande, som hverken har med terrorisme eller religion at gøre. De havde krævet 300.000 $ i løsepenge, men missionærens familie gjorde det klart, at den ikke kunne skaffe beløbet. Det vides dog ikke, om der alligevel blev betalt løsepenge, før Sortor blev frigivet. Hun har arbejdet i Kogi State for børn af fulani kvægnomader og har været involveret i konfliktløsning mellem nigerianske farmere og fulanierne.