Hver tredje nordmand: ’Livet har værdi fra starten’

Liv Kjersti S. Thoresen er generalsekretær i Menneskeverd.
Liv Kjersti S. Thoresen er generalsekretær i Menneskeverd.

Hele 29 procent af nordmændene mener, at livet får værdi ved befrugtningen, eller når hjertet slår ved uge tre i svangerskabet, viser en undersøgelse, TNS-Gallup har udført for anti-abortorganisationen Menneskeverd.

– Dette er glædelige tal, for de viser, at der er mange i Norge, som er enige med os i, at mennesket får sin værdi helt i begyndelsen af svangerskabet, kommenterer Liv Kjersti S. Thoresen, generalsekretær i Menneskeverd, i en pressemeddelelse. I en web-panelundersøgelse udført af TNS-Gallup med et repræsentativt udvalg af befolkningen i Norge, svarede 29 procent, at mennesket får sin værdi ved befrugtningen, eller når hjertet slår ved uge tre. Videre viser tallene, at 26 prosent af befolkningen mener, at mennesket får sin værdi, når fosteret er levedygtigt (23-24 uger henne i svangerskabet). Kun 11 procent mener, at barnet får værdi ved fødslen, skriver KPK.