Bibler på chips bliver ikke ædt
Ikke alle kan læse en trykt Bibel, men evangeliet kan også spredes gennem den nyeste teknologi, mener missionsorganisationen Mission Aviation Fellowship.
Mission Aviation Fellowship (MAF) ønsker ’at give evangeliet vinger’, så også mennesker i fjerne dele af den tredje verden kan høre budskabet om Jesus Kristus. Det indebærer brug af både fly og satellitantenner. MAF bruger sine 140 fly i 33 ulande i evangeliets tjeneste. Samtidig prøver man at udnytte teknologien for at bringe evangeliet om Guds kærlighed ud til mennesker i de mest utilgængelige områder. Kort tid efter MAF’s første flyoperationer kunne man også tage ny teknologi i anvendelse. Det har gjort livet lettere og mere sikkert for både missionærer og piloter.
Hjælp til nødhjælp i Haiti
MAF har specialiseret sig i på kort tid at etablere oppustelige satellitantenner (GATR VSAT). Der er tale om et meget mobilt system, som nemt kan pakkes sammen i et fly.
Ved hjælp af dette udstyr kunne MAF tilbyde FN, Røde Kors og mange andre hjælpeorganisationer Internet-forbindelse lige efter jordskælvet i Haiti, hvor alle andre kommunikationsmidler var blevet ødelagt.
Radionetværk i Uganda
MAF var også en tidlig bruger af transistor-radionetværket Missavia, der var forløberen for HF/VHF-kommunikation. Dette system bruges stadig mange steder, især i områder uden mobildækning.
Indonesien
I Indonesien foretrækker to ud af tre mundtlig kommunikation. Det tages alvorligt af mange af de missionsorganisationer, som MAF samarbejder med. Bibeltekster og bibelhistorier bliver derfor gjort tilgængelige på pc’er, mobiltelefoner og tablets, og MAF flyver udstyret ud til distrikterne.
Sydsudan
I begyndelsen af 90’erne etablerede MAF et email-netværk for missionsorganisationer og senere en satellit-kommunikation (VSAT), som gør det muligt for hjælpeorganisationer at få adgang til internettet overalt i verden. I Nasir i Sydsudan har MAF’s IT-specialist Owen Fuller opsat systemet for missionsorganisationen Every Village.
Papua New Guinea
Efter at de store vestlige missionsorganisationer har trukket sig tilbage og har overladt arbejdet til de lokale kirker i PNG, er der sket ting, som de færreste europæere havde forudset. Biblerne, som de efterlod, er bogstavelig talt rådnet væk i det fugtige klima, eller de er ædt af kakerlakker. Nu får folk nye bibler på hukommelseschips, som hverken rådner op eller bliver ædt.
Bibel-box til øde områder
Biblebox er en lille prisbillig WiFi-box , som indeholder bibelske tekster, lydbibel, fotografier og film, der nemt kan deles med folk, som har en computer, en tablet eller en smartphone. Uanset om det er på en café i en storby, i en kirke i Indonesien, en lejlighed i Nairobi eller i en landsby i Arnhem Land i Australien, skal man bare koble sig til Biblebox’en for at få adgang til hele indholdet.
Hele verden har mobiltelefoner
Mobiltelefoner er blevet hvermandseje. Nu finder man snart mobiltelefoner, overalt hvor der bor mennesker. Telefonen er blevet et statussymbol, selv blandt folk, man ikke skulle tro havde brug for den slags udstyr.
– Selv om der ikke er mobildækning overalt, er der tale om et multimedie-apparat, som egner sig til at modtage det kristne evangelium, oplyser MAF og citerer nødhjælpsorganisationen Water Aid: “Der er i dag flere mennesker i verden, der har en mobiltelefon, end der er mennesker med adgang til et toilet.”