Folketingsmedlemmer med Caritas i Jordan

Søndag den 1. marts besøgte en delegation fra Folketinget Caritas’ flygtningecenter i den jordanske by Mafraq tæt på grænsen til Syrien. Blandt deltagerne var Holger K. Nielsen (SF), Christian Juhl (EL), Lars Barfoed (K) og Mette Bock (LA). Jann Sjursen står som nr. to fra højre.
Søndag den 1. marts besøgte en delegation fra Folketinget Caritas’ flygtningecenter i den jordanske by Mafraq tæt på grænsen til Syrien. Blandt deltagerne var Holger K. Nielsen (SF), Christian Juhl (EL), Lars Barfoed (K) og Mette Bock (LA). Jann Sjursen står som nr. to fra højre.

Den 1. marts besøgte en delegation fra Folketinget Caritas’ flygtningecenter i byen Mafraq i det nordlige Jordan nær grænsen til Syrien.

Delegationen var anført af Mette Gjerskov (S), der er formand for Udenrigspolitisk Nævn. Desuden deltog Holger K. Nielsen (SF), Christian Juhl (EL), Lars Barfoed (K) og Mette Bock (LA).
Over 50.000 syriske flygtninge i Mafraq har fået hjælp fra Caritas netværket i form af bl.a. mad, sundhedsydelser, husly og psykologhjælp. Delegationen besøgte også Zaatari-flygtningelejren med over 80.000 syriske flygtninge.

Over 80 procent af de 623.000 registrerede syriske flygtninge lever dog uden for flygtningelejrene og er helt afhængige af den hjælp, de får fra lokale centre som det, Caritas Jordan driver i Mafraq. Mette Gjerskov gav under besøget udtryk for, at Caritas når de mange glemte flygtninge uden for lejrene, mens medier og politikere ofte kun har fokus på flygtningene i Zaatari-lejren. Caritas Danmarks generalsekretær Jann Sjursen roser arbejdet i Jordan: – Caritas Jordan yder en fornem indsats for at hjælpe de mange tusinde syriske flygtninge – og de irakiske, ikke at forglemme.

Caritas Jordan arbejder professionelt og systematisk og har ca. 2000 frivillige, som især er involveret i flygtningearbejdet. I Mafraq alene er der fx tale om 100 frivillige. Det er meget imponerende. Det jordanske samfund yder en indsats, der får vores flygtningedebat i Danmark til at tage sig lidt sølle ud, fastslår han. Generalsekretær Jann Sjursen er i Jordan i forbindelse med besøget. Caritas Danmark har de seneste år støttet Caritas Jordan med næsten 20 mio. kroner.